0
Στην πιο κρίσιμη καμπή του Survivor, όπου οι παίκτες καταβάλουν τις τελευταίες προσπάθειές τους να διασωθούν και να περάσουν στην τελική φάση με τη συνένωση των ομάδων και τα ατομικά αγωνίσματα, οι Διάσημοι μοιάζουν έτοιμοι να διαλυθούν.



Η αγωνιστική υπεροχή που επιδεικνύουν οι Μαχητές, αλλά κυρίως τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, έχουν καταφέρει ισχυρά πλήγματα στη συνοχή και την ψυχολογία τους, με αποτέλεσμα να διασύρονται στα αθλήματα.

ινείται αυτοβούλως. Με τη Σάρα είναι αυτοκόλλητες και συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε κομμωτήριο, ενώ με τον Βασάλο όλο κάτι βολτίτσες και κουβεντούλες δίπλα στα κύματα και κάτω από τις αδιάκριτες αχτίδες του ήλιου της Καραϊβικής, που χαϊδεύει τις αισθήσεις, κάνει. Η Ευρυδίκη μοιάζει να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους συμπαίκτες της. Προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη φάση των ατομικών αθλημάτων και της υπέρβασης των ομάδων.

Ελπίζει βέβαια ότι οι Διάσημοι δεν θα την αδειάσουν σε ενδεχόμενη νέα ψηφοφορία για την υπόδειξη παικτών προς αποχώρηση. Όλοι οι Διάσημοι δείχνουν να αναγνωρίζουν την αγωνιστική της συνεισφορά στην ομάδα και δεν την πειράζει κανείς. Μία φορά ο Μπο παλαιότερα και μία προχθές ο Χρανιώτης, απέφυγαν να την προτείνουν. Πιθανόν εκτιμά λοιπόν ότι δεν θα τολμήσει κανείς να την υποδείξει.

Το θέμα είναι όμως ότι αρχίζει και τη βλέπει ο Αγγελόπουλος με μεγάλη καχυποψία πλέον. Εκεί που ήταν πολύ κοντά οι δυο τους, ξαφνικά ο Ντάνος διαπιστώνει τα αυτονόητα: ότι η Ευρυδίκη δεν βοηθά στην παραλία των Διάσημων και όλη τη μέρα «παραγοντίζει», πότε με τους Μαχητές και πότε με τον Κοκκινάκη.


«Μαύρη χήρα»

Με τον πολίστα η Ευρυδίκη βρέθηκε πολύ κοντά τώρα τελευταία. Μαζί συζητούν περισσότερο και δείχνουν μεγαλύτερη οικειότητα.

Το… μόνο πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο Κοκκινάκης κουνάει μαντήλι – παίρνει αποβολή που λένε και στο πόλο. Οριστική όμως, όχι για είκοσι δευτερόλεπτα που είναι το απλό φάουλ στο άθλημα με τον οποίο έγινε γνωστός!

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ο υψηλόσωμος παίκτης βολτάρει ήδη στον Άγιο Δομίνικο, αφού η σχετική ψηφοφορία προχθές βράδυ κρίθηκε υπέρ του Μπο, ο οποίος έχει φαίνεται περισσότερους θαυμαστές.

Γενικά με όποιον κάνει πολύ παρέα η Ευρυδίκη τον καταστρέφει – σαν «μαύρη χήρα» ένα πράγμα. Από τον Χανταμπάκη, τον Χούτο και την Πασχάλη, μέχρι τη Λάουρα και τον Κοκκινάκη, η Ευρυδίκη τους «καθάρισε», άθελά της πιθανόν, όλους. Μόνο ο Αγγελόπουλος τη γλίτωσε - ακόμα!

Την κατάλληλη ώρα η αποχώρηση Κοκκινάκη

Ο Κοκκινάκης πάντως φαίνεται να φεύγει – η ανακοίνωση θα γίνει στο αποψινό επεισόδιο – την πιο κατάλληλη ώρα. Λίγο ακόμα και θα ρέταρε κανονικά ο άνθρωπος, μετά από τόση απομόνωση και στερήσεις. Και μόνο από αυτά που έλεγε στο χθεσινό επεισόδιο ήταν να ανησυχήσει κάποιος.

Όλα ξεκίνησαν μάλιστα από μία βόλτα με την Ευρυδίκη σε ένα απόμερο μέρος, προφανώς γιατί ξύπνησε μέσα τους το μικρόβιο του εξερευνητή – ούτε ο Αμέρικο Βεσπούτσι ή ο Ερνάν Κορτέζ να ήταν. Εκεί τους της έπεσαν κάτι άγρια πουλιά, σύμφωνα με την περιγραφή που κάνανε. Μόνο που ο Κοκκινάκης φάνηκε να τα έχει χαμένα σαν να βγήκε από την ταινία «Πουλιά» του Χίτσκοκ. «Ήταν κάτι εχθρικά πουλιά, με φιλική όμως φάτσα» εξιστορούσε μες στη ζαλάδα αργότερα. Θα είχε ενδιαφέρον να περιγράψει και τι φάτσα έχουν τότε τα φιλικά πουλιά, ή σε ποια κατηγορία ανήκουν τα πουλιά που έχουν εχθρική φάτσα! Κατευθείαν για το Αττικό πάρκο πάει μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.

Παραζαλισμένος συνέχισε ώρες αργότερα να κινείται ανάμεσα στο χιούμορ και τη σύγχυση: «Μου έκαναν πισώπλατα επίθεση στη μύτη»! Αν του κάνανε μετωπική επίθεση θα τον χτύπαγαν προφανώς στον ώμο – συγκαταβατικά και με συμπάθεια! Του τύπου «κρίμα, είσαι και νέο παιδί»!



Το υπονοούμενο του Ντάνου στην Ευρυδίκη

Τα… πουλιά του Κοκκινάκη γίνανε αφορμή για ωραία σκηνικά στην παραλία πριν αρχίσει ο αγώνας. Η Ευρυδίκη γελούσε και επιβεβαίωνε τις όσες τερατολογίες έλεγε ο πολίστας. Εκεί παρενέβη ο Αγγελόπουλος, που σε αυτά έχει αντανακλαστικά ελατήριο. Με πονηρό χαμόγελο, γεμάτο υπονοούμενα, τη ρώτησε «δεν έχεις ξαναδεί τόσο μεγάλο πουλί ε;»! Η Ευρυδίκη συνέχισε να γελάει, πιο αμήχανα αυτή τη φορά και γύρισε να κοιτάξει τον Κοκκινάκη, ο οποίος φάνηκε σαν να μην είχε καταλάβει την ατάκα του Ντάνου. Αλλά και να την είχε καταλάβει πάλι το ίδιο ύφος θα είχε, οπότε τζάμπα οι υποθέσεις!

Ήταν οι τελευταίες στιγμές διασκέδασης χθες για τους Κόκκινους, γιατί μετά άρχισε το βασανιστήριο του αγώνα.  

Πάντως έτσι κι αλλιώς ο Κοκκινάκης έδειχνε να μην τον νοιάζει τίποτα. Είτε γιατί είναι κουρασμένος έτσι κι αλλιώς, είτε γιατί είχε καταλάβει ότι έφτανε η «ώρα του», φαινόταν να βρίσκεται σε νιρβάνα. Και στον πάγκο και εντός αγωνιστικού χώρου. Το ομολογούσε και ο ίδιος: «Δεν νιώθω τίποτα» έλεγε με ένα απλανές βλέμμα, σχεδόν απόκοσμο, πριν ξεκινήσει για την παραλία, που γινόταν ο αγώνας.

Ήπιο ρήγμα Μπο – Χρανιώτη

Αν στο θέμα «Ευρυδίκη» και στην αδιαφορία Κοκκινάκη, προσθέσουμε το ήπιο ρήγμα που επήλθε στις σχέσεις του Μπο με τον Χρανιώτη, συνθέτουμε αμέσως το παζλ με την προβληματική εικόνα των Διάσημων. Ο ράπερ, που δείχνει να χειρίζεται εξαιρετικά τις καταστάσεις, δήλωνε μεν ότι δεν έχει θέμα με την επιλογή του Χρανιώτη να προτείνει αυτόν για αποχώρηση και όχι την Ευρυδίκη, αλλά δεν έκρυβε και την πικρία του. Εν ολίγοις πιστεύει ότι κακώς ο Χρανιώτης επέλεξε μόνο με αγωνιστικά κριτήρια και δεν πήρε υπόψη του ότι η Ευρυδίκη ζει σε βάρος όλων στην παραλία και ουσιαστικά δεν κάνει καμία δουλειά.

Ο Χρανιώτης έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας λέγοντας ξανά και ξανά ότι δεν θέλει να φύγει ο Μπο, αλλά ο Κοκκινάκης. Αν ήταν τόση η πρεμούρα του να μείνει ο Μπο στο παιχνίδι, είχε ο ίδιος έναν πολύ απλό τρόπο να το πετύχει: Να μην τον πρότεινε!

Ακόμα και ο Ντάνος, που μιλούσε μαζί τους, άφηνε με χιουμοριστικό δήθεν τρόπο τις μπηχτές του στον Χρανιώτη, που είχε πάθε όμως προσωρινή κώφωση.

Αγώνας εφιάλτης για τους Διάσημους

Μετά από τον χθεσινό αγώνα δεν θα είναι περίεργο να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο σάκοι του μποξ σε… σχήμα Διάσημων. Οι Μαχητές τους… «διακόρευσαν» - με την αθλητική έννοια του όρου. Τέτοια καταστροφή μόνο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2015 και η Ινδονησία στο τσουνάμι του 2004.

Χάνονται κι άλλα παιχνίδια με μεγάλα σκορ (10-2 το χθεσινό). Αλλά δεν χάνονται με τον τρόπο που το έκαναν οι Διάσημοι χθες. Καμία διάθεση για μάχη, κανένας ενθουσιασμός, καμία προσπάθεια. Με κατεβασμένα χέρια, αυτιά και μούτρα. Και μόνο η εικόνα τους ήταν αρκετή να καταλάβει κανείς το πόσο αποκαρδιωμένα αγωνίζονταν. Ούτε «ζντο», ούτε φωνές συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο κάθε φορά συμπαίκτη τους, ούτε τίποτα. Χωρίς ηθικό, χωρίς ψυχολογία, χωρίς μεταξύ τους οποιοδήποτε δέσιμο. Σκορποχώρι. Μόνο το χαμομήλι και ο πικρός καφές τους έλειπε. Κακώς τους ξεσήκωσαν από την παραλία, έπρεπε να δώσουν τον αγώνα κατευθείαν στους Μπλε.


Οι Διάσημοι καθόντουσαν στον πάγκο και κοιτούσαν στο κενό σαν ναυαγοί, που δεν περιμένουν βοήθεια από πουθενά. Ήταν ίσως η μόνη φορά που δικαιολογούνταν να κάνει ο Ντάνος το σταυρό του με αυτά που έβλεπε! Ακόμα και αγιασμό έχει δικαίωμα να ζητήσει! Κάποια στιγμή μάλιστα ξέσπασε, αφήνοντας αιχμές για συμπαίκτες του: «Δεν έχουμε όρεξη ήμερα», ενώ λίγο αργότερα ομολόγησε: «Μου τη σπάει που μέσα από αυτή τη διαδικασία χάνουμε το ένα έπαθλο πίσω από το άλλο».

Η κορυφαία στιγμή ήταν όταν στο 8-2, ο Χρανιώτης ανέλαβε να δώσει κουράγιο στην ομάδα, λέγοντας κι αυτός την παρόλα του: «Μπορούμε παιδιά να το γυρίσουμε» και αμέσως μετά πήγε κι έχασε από τον… Σπαλιάρα! Τράτζικ, που λένε και στα καφενεία! Αφού δεν τον μπορείς, τι το κάνεις;


Ήταν τόσο καταπτοημένοι και παραδομένοι οι Διάσημοι, που ουσιαστικά έριξαν λευκή πετσέτα από ένα σημείο και μετά. Το παραδέχθηκε και ο Χρανιώτης μετά τον αγώνα, αλλά φάνηκε και από τις επιλογές τους. Εκεί, στο 8-2, αντί να πάει ο Αγγελόπουλος για να αποτρέψει το 9-2, στείλανε τον Χρανιώτη και μετά τον Κοκκινάκη. Ο Ντάνος έμεινε πίσω, αφού ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια.

Ήταν άλλωστε εκείνος που πέτυχε και τις δύο νίκες των Διάσημων (κατά του Μάριου και του Σπαλιάρα). Έδειξε ότι το είχε το χθεσινό αγώνισμα, αλλά δεν ήταν αρκετός. Όλοι οι άλλοι σερνόντουσαν σαν σαύρες. Η Ευρυδίκη έχασε δύο φορές από τη Σάρα, ο Χρανιώτης και ο Κοκκινάκης από τρεις φορές και ο Μπο άλλες δύο.

Ανασύνταξη ή ρεζίλια

Το θέμα είναι εάν μπορούν να ανασυνταχτούν πλέον για να αποφύγουν νέα ρεζιλίκια. Δεν είναι απίθανο. Οι Μαχητές έχουν δείξει ότι παρασύρονται από την αλαζονεία τους και το αίσθημα υπεροχής που τους διακατέχει. Και ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του στίβου, μπορούν οι Κόκκινοι να ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί. Με την αποχώρηση του Κοκκινάκη θα παίρνει περισσότερους αγώνες ο Αγγελόπουλος, που δείχνει σε τρομερή κατάσταση. Αν βοηθήσει και η Ευρυδίκη, αντί να σαλιαρίζει σαν σαλιγκάρι από παραλία σε παραλία, τότε θα έχει ενδιαφέρον. Ιδίως εάν ο Μπο επιβεβαιώσει την αγωνιστική του βελτίωση. Ο Χρανιώτης θα μπορούσε να βοηθήσει με ένα και μοναδικό τρόπο, αλλά δεν έχει την γενναιότητα να μπει σε ένα αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω το συντομότερο. Παίζουν όμως αντίθετα στις πιθανότητες. Οι οποίες λένε ότι θα διασκορπιστούν στους πέντε ανέμους, αφού οι περισσότεροι κοιτάζουν την πάρτι τους.

Η επέλαση των Μαχητών

Στο στρατόπεδο των Μαχητών όλα δείχνουν ιδανικά εσχάτως, λόγω των συνεχόμενων νικών. Τρώνε, κοιμούνται, κυκλοφορούν στον Άγιο Δομίνικο (έστω σαν βλαχάμπουρες, αλλά κυκλοφορούν σε πόλη κανονική), απολαμβάνοντας μουσικές και σινεμά, οπότε δεν έχουν λόγο να προκαλέσουν μόνοι τους προβλήματα. Μάλιστα τα πράγματα κυλάνε αγωνιστικά καλά, παρά την σχετική πτώση του Μάριου αυτόν τον καιρό. Ο Αναγνωστόπουλος εξελίσσεται σε λίρα εκατό με τις επιδόσεις του, η Σάρα την καταφέρνει μια χαρά την Ευρυδίκη, ενώ ο Βασάλος δεν τα πάει άσχημα γενικά, απλώς έχει σκαμπανεβάσματα – και την πληρώνουν τα μπουκάλια και τα γύρω δέντρα. Ακόμα και ο Σπαλιάρας δεν είναι πλέον τόσο αδύναμος, γι αυτό και πανηγυρίζει με ποδοσφαιρικό τρόπο και έξαλλα.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top