0
Το τελευταίο επεισόδιο του Survivor, μπορεί να εμπεριείχε πολύ γέλιο και ένα ταξίδι στο χρόνο, από τα λίγα, ήταν ωστόσο μακράν το πιο χαλαρό και ήπιο από πλευράς έντασης και ανταγωνισμού μεταξύ των δύο ομάδων, των Διάσημων και των Μαχητών, στον αγώνα για το έπαθλο.



Σαν χορτασμένα περιστέρια οι παίκτες, αφού είχαν περιδρομιάσει μουσακάδες και άλλα νόστιμα φαγητά, και με το μυαλό τους στα φλερτ και τα γλέντια της προηγούμενης ημέρας, όταν και διασκέδασαν από κοινού με τους συμμετέχοντες στο τούρκικο Survivor, έδειχναν ξέπνοοι και απρόθυμοι να οξύνουν τη σύγκρουση και να επαναλάβουν δυνατά σκηνικά προηγούμενων επεισοδίων.

Το ότι επί δύο μέρες συνεργάστηκαν και μετείχαν σε κοινή ομάδα, για να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, άμβλυνε τις μεταξύ τους διαφορές και ουδείς έδειχνε διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε θα προκαλούσε τους αντίπαλους. Για την ακρίβεια οι παίκτες όταν κέρδιζαν συμπεριφέρονταν σαν… Ουρσουλίνες με τα… σεις και με τα σας. Όλο ευγένειες, σαν να είχε περάσει από την Καραϊβική ο Ζαμπούνης και τους είχε μοιράσει το βιβλίο με τους κανόνες του savoir vivre!

Κανείς δεν έδειξε από τους Μαχητές να ενθουσιάζεται όσο άλλες φορές, που η ομάδα κέρδισε το έπαθλο των χάμπουργκερ και της βόλτας με καταμαράν και ουδείς από τους Διάσημους έσκασε από το κακό του για την ήττα – ούτε ακόμα κι αυτός ο Ντάνος, για να μην πούμε για τον Μπο που επιδόθηκε σε αυτοσαρκασμό. Και οι δύο ομάδες έδειχναν «βαριές» και χωρίς… δίψα (αλλά και πείνα, με την κυριολεκτική έννοια) για τη νίκη. Όταν τρως τα παστίτσια από το ταψί δύσκολα σε συγκινούν μετά τα χάμπουργκερ από ταχυφαγείο.


Το  γεγονός δε ότι δεν θα υπάρξει σήμερα αγώνας για την ασυλία, αφού η παραγωγή αποφάσισε να μην φύγει αυτή την εβδομάδα παίκτης από το παιχνίδι, έχει χαλαρώσει υπερβολικά τις ομάδες και μάλλον απογοητεύει κάπως και το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο πρέπει να βάλει στην άκρη για λίγες ημέρες τα αχαλίνωτα «μοβόρικα» ένστικτά του και τη διάθεσή του να στείλει σπίτι όποιον θεωρεί αχώνευτο.

Ευτυχώς που υπάρχει δηλαδή και ο Σπαλιάρας να συγκεντρώνει τη μήνη των συμπαικτών του για κάθε σωστό ή λάθος λόγο και στο αποψινό επεισόδιο, όπως φαίνεται στο τρέιλερ, θα ανάψουν κάπως τα αίματα με τους συμπαίκτες, ειδικά τον Αναγνωστόπουλο, να του επιτίθενται.

Μπουζούκια

Με την έναρξη του χθεσινού επεισοδίου, η παραγωγή έβαλε μπρος τη μηχανή του χρόνου και μας πήγε 30 και 40 χρόνια πίσω. Το περιβόητο γλέντι με τον καλλιτέχνη Φαίδωνα, που είναι μεγάλη φίρμα, λέει, στη γείτονα και τραγουδά ελληνικά και τούρκικα κομμάτια, ήταν βγαλμένο από μπουζουκομάγαζα της εθνικής οδού της δεκαετίας του ’80, αν όχι και νωρίτερα!

Αρχικά το σκηνικό με τα στρωμένα τραπέζια σε μία πρόχειρη σκηνή, τα άσπρα τραπεζομάντηλα και τα λουλούδια πάνω, παρέπεμπε σε γαμήλιο τραπέζι άλλων εποχών. Τους παίκτες  βέβαια λίγο τους ένοιαζε αυτό. Είδαν φως και κυρίως φαΐ και μπήκαν.

Το κλου ήταν ο Φαίδων. Με άσπρο, μυτερό σκαρπίνι, κολιέ από κοράλλι, αλλά και χρυσή αλυσίδα στο λαιμό - για χρυσό δόντι θα σας γελάσω - έκανε αμέσως εντύπωση. Τα ρούχα του, ένα άσπρο παντελόνι και αρχικά μία θαλασσί πουκαμίσα και αργότερα ένα γυαλιστερό κόκκινο μπλουζάκι, στην Ελλάδα τα φοράνε μόνο στις Απόκριες.

Για το ρεπερτόριο δεν θα μπορούσε φυσικά να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση – όλα ρετρό. Μόνο το «Μαρία με τα κίτρινα» και το «ο Γιώργος είναι πονηρός» δεν είπε ο άνθρωπος.

Μόλις το κέφι άναψε, εμφανίστηκε και το κλασικό της δεκαετίας του ’80: Άρχισαν να σπάνε πιάτα και να πετάνε χαρτοπετσέτες!!! Συνήθειες που η εξέλιξη αντικατέστησε με τον… λουλουδοπόλεμο βέβαια, αλλά στην Τουρκία δεν έχουν φτάσει ακόμα αυτά τα νέα.

Μόνο ο Γιώργος Σαλαμπάσης και ο Γιώργος Μπουλουγουράς λείπανε από το αυτοσχέδιο πάλκο, που είχε στηθεί. Κάποιος πρέπει να έχει κλείσει τον Φαίδωνα σε χρονοκάψουλα και έχει πετάξει το συνδυασμό με αποτέλεσμα να έχει εγκλωβιστεί στα αλλοτινά και να μην μπορεί να γυρίσει πίσω - δεν εξηγείται αλλιώς!

Οι κοπέλες συγκινήθηκαν πάντως τα μάλα και ανέβηκαν στα τραπέζια για να ρίξουν τσιφτετέλια. Οι άνδρες, που χόρεψαν προτίμησαν το έδαφος – καθότι βαρύμαγκες.

Παρότι δεν σερβιρίστηκαν ποτά, η Σάρα δήλωσε ζαλισμένη από το… φαγητό. Ο Μπό είναι τόσο μεγάλος που θυμόταν ότι μικρός πήγαινε σε μαγαζιά στην Ελλάδα, που σπάγαν πιάτα. Ο δε Αγγελόπουλος έκανε μετά και μαθήματα ελληνοτουρκικής φιλίας, ορμώμενος από τα τσιφτετέλια – δεν φτιάχνονται από τα πανηγύρια Ντάνο, οι διπλωματικές σχέσεις, ρώτα και τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top