0
Το μεγαλύτερο τμήμα του αεροσκάφους Mirage 2000EGM της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στις 12.18 στην θαλάσσια περιοχή νότια των Σποράδων, «αγκιστρώθηκε» από το προσωπικό της 206 ΠΑΥ  (Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών) της ΠΑ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να διατηρηθεί, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ.




Ένα τμήμα του αεροσκάφους τελικά αποκολλήθηκε στην προσπάθεια να αγκιστρωθεί (φυσικά είχε υποστεί ήδη την κόπωση από την πτώση) αλλά και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, παρασύρθηκε προς άλλο σημείο, δυσκολεύοντας το έργο της ομάδας και βέβαια έχοντας διανύσει ήδη 12+ μίλια στα κύματα του Αιγαίου, αφού πριν είχε πέσει από 350 μέτρα ύψος, όπου έγινε η εγκατάλειψη.

Η επιχείρηση γίνεται ανοικτά της παραλίας Σαρακήνικο της Κύμης, 12 μίλια από το σημείο της πτώσης. Στο σημείο αυτό το βάθος είναι 500 μέτρα.

Σκάφη του Λιμενικού βοηθούν τους δύτες της ΠΑ.

Οι δύτες επιχειρούν να προσδέσουν μπαλόνια γύρω του, να αποτρέψουν την ολική βύθιση και να καταστεί δυνατή η ανάσυρσή του.

Η περίπτωση καταγράφεται ως μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, όπου το αεροσκάφος κατάφερε να επιβιώσει μιας σχεδόν ανεξέλεγκτης πτώσης. Στελέχη της ΠΑ με τα οποία συνομίλησε το pronews.gr, ανέφεραν ότι ο 28χρονος υποσμηναγός ουσιαστικά ανεμοπορούσε όταν έσβησε ο κινητήρας και λόγω της πτέρυγας "δέλτα" του αεροσκάφους και του μικρού ύψους που έγινε η εγκατάλειψη το αεροσκάφος αντί να συντριβεί, προσθαλασσώθηκε σχετικά ομαλά. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top