0
«Χέρι του αίματος, σπαθιά, αίμα, στο δρόμο του Αλλάχ. Η θλίψη μας, και η οργή μας  ζημιά  στον εχθρό! Δεν φοβόμαστε κανέναν.Υποσχόμαστε νίκη στο Κοράνι. Hazrat Yezdan».





Με αυτούς τους στίχους και τον οθωμανικό ύμνο ο τουρκικός τύπος προλογίζει την τελική φάση της άσκησης Denizkurdu 2017 στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη αεροναυτική δραστηριότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, κάνοντας σαφή επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα.


Την άσκηση όπως είθισται παρακολουθεί σύσσωμη η τουρκική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής τον ΑΓΕΕΔ στρατηγό Hulusi Akar, τον ΑΓΕΣ στρατηγό Salih Zeki Çolak και τον ΑΓΕΝ ναύαρχο  Bülent Bostanoğlu καθώς και παρατηρητές από τις 21 χώρες, ενώ συμμετέχουν  19 ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι .

Όλοι αυτοί επιβαίνουν στην τουρκική ναυαρχίδα την Φρεγάτα  TCG Kemal Reis (Κεμάλ Ρέις), που ήταν αγκυροβολημένη στην ναυτική βάση του  Aksaz στην Μαρμαρίδα όπου εδρεύει και η ναυτική διοίκηση.


Το πρώτο μέρος της τελικής φάσης εμπεριείχε σενάριο με ελικόπτερα Sea Hawk τα οποία χτύπησαν κινούμενους στόχους με πυραύλους Hellfire .

Επισημαίνεται δε ότι η τουρκική βιομηχανία ετοιμάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή ναυτικής έκδοσης ελικοπτέρων T129 ATAK τα οποία προορίζονται για το αποβατικό /ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu , για αυτό ετοιμάζονται  να γίνουν κάποιες αλλαγές.


Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μεταπέσει σε συμβατικό περιβάλλον πολέμου όπου θα εκτελέσουν όλα τα προβλεπόμενα σενάρια «κρίσης» για να αξιολογηθεί η ικανότητα του προσωπικού και την υλικοτεχνική υποστήριξη, αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

Στην ναυτική άσκηση  Denizkurdu 2017 σύμφωνα με τους Τούρκους, συμμετέχουν : 14 φρεγάτες, 5 κορβέτες, 15 ΤΠΚ, 8 υποβρύχια, 6 ναρκοθηρικά, 13 πλοία υποστήριξης, τέσσερα περιπολικά σκάφη, τέσσερα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, και επτά ομάδες  SAT- SAS .





Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στην επιμονή χρήσης από τους Τούρκους ναυτικής έκδοσης ελικοπτέρων τόσο ως συνοδεία των πολεμικών πλοίων, όσο και ως μεταφορικό μέσο μεταφοράς ανδρών των ειδικών δυνάμεων SAT σε…νησί. Καθώς επίσης και η ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Όλα αυτά αποτελούν ενδεικτικό των προθέσεων για επιχειρησιακή δράση των Τούρκων σε κάποιο απομονωμένο ελληνικό νησί .


Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει εκδώσει εδώ και ημέρες NAVTEX “αποκλεισμού” του Καστελόριζου. Συγκεκριμένα με τη NAVTEX (457/17) που αφορά ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα πλοίου του τουρκικού ΠΝ αποκλείει το Καστελόριζο, ενδεικτικού των προθέσεων της .

Παράλληλα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ετοιμάζεται να διεξάγει την ίδια στιγμή την ετήσια ναυτική άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους, στην οποία θα συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top