0
Σύμφωνα με πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ο νέος επιχειρησιακός βραχίονας των «Πυρήνων της Φωτιάς», αποτελείται από περίπου εφτά ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και πιθανότατα από στρατολογημένους ποινικούς. 




Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσπαθούν μέσα από στοιχεία που έχουν συλλέξει από έρευνες πολλών ετών να «χαρτογραφήσουν» την διαρκώς εξελισσόμενη δομή της ένοπλης ομάδας που χαρακτηρίζεται -και αυτοχαρακτηρίζεται- ως «Λερναία Ύδρα».

Το γενετικό υλικό ορισμένων εξ αυτών εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «ορφανά» (αταυτοποίητα) DNA που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. από έρευνες σε διάφορα κρησφύγετα της οργάνωσης. Ένας από τους υπόπτους χαρακτηρίζεται ως… μετρ στην κατασκευή βομβών

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο έχουν μπει τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. 

Το γενετικό υλικό ορισμένων εξ αυτών εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «ορφανά» (αταυτοποίητα) DNA που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. από έρευνες σε διάφορα κρησφύγετα της οργάνωσης.

Ένας από τους υπόπτους χαρακτηρίζεται ως… μετρ στην κατασκευή βομβών. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, «επιστρατεύτηκε» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ύστερα από τη «λειψανδρία» που προέκυψε τα τελευταία χρόνια. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων. 

Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

Οι αστυνομικοί δεν απέκλειαν ο «μάγειρας» να στρατολογήθηκε με τη βοήθεια ποινικών, οι οποίοι «ζυμώθηκαν» με κατηγορουμένους για τρομοκρατία μέσα στη φυλακή. 

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική είναι το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καταφέρνουν να επικοινωνούν με εκτός φυλακής ύποπτα άτομα.

Κοινή παραδοχή αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η νεοτρομοκρατία ανασυντάσσεται.

Στο πλαίσιο αυτό, λόγω των πολλών συλλήψεων των τελευταίων ετών, αναζητούνται τα άτομα που θα ηγηθούν του «σκληρού» αντάρτικου πόλης και των ατόμων που παραμένουν ελεύθερα και διατεθειμένα να συνεχίσουν την ένοπλη δράση προφυλακισμένων μελών εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας παρατηρούν ότι γίνονται έντονες διεργασίες το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να βρεθούν οι προσωπικότητες που θα μπορούσαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις… υπό διαμόρφωση τρομοκρατικές ομάδες.

Η επίθεση στον κ. Παπαδήμο θεωρείται από αρμόδιες πηγές ως μία προσπάθεια οι τρομοκράτες να δείξουν «συνεπείς» απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει εδώ και χρόνια στο όνομα του αντιμνημονίου. 

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο στέλνουν το μήνυμα ότι παραμένουν ενεργοί αλλά και ότι υπάρχει συνέχεια στη δράση «λαβωμένων» οργανώσεων, πολλά μέλη των οποίων είναι έγκλειστα.

Τόσο οι «Πυρήνες της Φωτιάς» όσο και ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχουν πραγματοποιήσει χτυπήματα με στόχευση σχετική με τα Μνημόνια. 

Σε προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» μετά τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014 αναφερόταν: «Οι καπιταλιστές ανά τον πλανήτη στις 10 Απριλίου επικρότησαν τη μακροχρόνια πολιτική σφαγιασμού μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που επιβλήθηκε με τέσσερα χρόνια μνημονίου από την τρόικα και τις ελληνικές κυβερνήσεις (…) Και έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση για την πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον τόπο, ότι αυτή η “σωτηρία” αφορά μόνο το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς. Αφορά τις ελληνικές τράπεζες που από το 2008 έως σήμερα έχουν πάρει από τις κυβερνήσεις 211,5 δις ευρώ: 28 δις από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008, 110 δις από την κυβέρνηση Παπανδρέου τη διετία 2010-2011, δηλαδή όλο το πρώτο δάνειο της τρόικας, 48 δις από την κυβέρνηση Παπαδήμου, 25,5 δις από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top