0
Οι ελληνικές αρχές ζητούν από τις ΗΠΑ νέα συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της έκδοσης του 52χρονου Κινέζου WuTian Μin ο οποίος είναι καταζητούμενος από τις αμερικανικές αρχές για κατασκοπεία.




Το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο εξετάζει το θέμα, αποφάσισε την αναστολή της απόφασης για την έκδοση ή μη του Κινέζου για 3 μήνες προκειμένου να αποσταλούν από τις αρχές των ΗΠΑ καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους και ελήφθησαν πριν υποβληθεί το αίτημα και όπως υποστηρίζουν στοιχειοθετούν τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Ευγενία Κυβέλου πρότεινε την έκδοση του Wu Tian μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων-κακουργημάτων ή πλημμελημάτων- πράξη που στη χώρα μας επισύρει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα απορριφθεί το αίτημα καθώς είναι αθώος και θύμα ενός εξελισσόμενο «ψυχρού πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία στην τεχνολογία αιχμής» δήλωσε ο συνήγορός του Όμηρος Ζέλιος.

Ο 52χρονος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα μετά από νότα της Πρεσβείας των ΗΠΑ που τον κατηγορεί ότι ενεργώντας ως εκπρόσωπος αμερικάνικης ναυτιλιακής εταιρείας, προσπάθησε να βρει και να αγοράσει μία κεραία μέγιστης εμβέλειας, η οποία φέρεται να έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα και να τα αποκωδικοποιεί.

Ο Wu Tian Min υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας ισχυριζόμενος πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Αμερικάνοι του έστησαν παγίδα, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν μέσω μιας αμερικανικής εταιρείας και πρόσφατα τον έπεισαν να έρθει στην Αθήνα για να βρει και να ελέγξει για λογαριασμό τρίτου προσώπου μια κεραία μέγιστης εμβέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές ο 52χρονος κατηγορείται για κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, εγκληματική οργάνωση, εντολοδότηση και απόπειρα εξαγωγής χωρίς άδεια όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών κλπ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top