0
Οι περιβόητοι «ληστές των θυρίδων», οι οποίοι πέρυσι τον Αύγουστο χτύπησαν με κινηματογραφικό τρόπο υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Κηφισίας, έδρασαν και πάλι, αυτή τη φορά στον Πειραιά.


Την ίδια ακριβώς ώρα, με τον ίδιο τρόπο, το κουαρτέτο με τις κουκούλες, εισέβαλε  στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Χατζηκυριακού 27-31 και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, κατέβηκαν στο υπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τη μέθοδο της οξυγονοκόλλησης τις άδειασαν αρπάζοντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες έχουν διαρρήξει 40 έως 50 θυρίδες.


Όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι. Στο υποκατάστημα του Πειραιά βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες όταν ξαφνικά εισβάλλουν τέσσερα άτομα με κουκούλες που κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες. Αφού  ακινητοποιούν πελάτες και υπαλλήλους τους κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και κατεβαίνουν στο υπόγειο. Με το ίδιο ακριβώς modus operandi που χρησιμοποίησαν και στη ληστρική επιδρομή της 9ης Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας, δηλαδή με τη χρήση εργαλείων οξυγονοκόλλησης ανοίγουν τις θυρίδες και αρπάζουν ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα. Η όλη επιχείρηση διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες αφού στις 16:49, οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το μπουτόν κινδύνου και ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην επίθεση του περασμένου Αυγούστου οι ληστές   άνοιξαν 22 θυρίδες πολλές από τις οποίες ήταν άδειες ενώ από τα ταμεία άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ ακόμη και σε κέρματα.


Έσπευσαν στην τράπεζα οι κάτοχοι των θυρίδων

Απο τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η είδηση της ληστείας, πελάτες του τραπεζικού ιδρύματος που διέθετουν θυρίιδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα έσπευσαν στην τράπεζα προκειμενου να μάθουν τι έγινε με τα δικά τους τιμαλφή και χρήματα που είχαν στις θυρίδες τους. Μιλώντας στο protothema.gr αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχουν ενημέρωση εάν οι δικές τους θυρίδες μπήκαν στο στόχαστρο των επαγγελματιών ληστών, ενω κάποιο απο αυτούς τονίζουν ότι στις θυρίδες είχαν τοποθετημένους τους κόπους μιας ζωής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top