0
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν λέει να ρίξει τους τόνους συνεχίζοντας την αισχρή προπαγάνδα και προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας, αποκαλώντας του Έλληνες με το άκρως υποτιμητικό «γκιαούρηδες» σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την τουρκική κοινωνία, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.



Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μια φράση υποτιμητική ειδικά αναφερόμενη σε χριστιανούς, κυριολεκτικά σημαίνει «πυρολάτρες» και μας εμφανίζει ως «ειδωλολάτρες»

Χωρίς όμως να το καταλάβει υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα για την ακολουθούμενη πολιτική του αναθεώρησης των συνόρων αφού παραδέχτηκε ότι τα ελληνικά νησιά δίπλα στην Τουρκία είναι ακριβώς αυτό: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Πλέον το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε κοινή εκπομπή τριών καναλιών (ATV, A Haber, A News) όταν διηγήθηκε περιστατικά που συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν  εξήγησε τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα για να τον σώσει.

«Σερκάν, του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1. 

Με τι θράσος θα ξανατολμήσει τώρα να αμισβητήσει την  ούτως η άλλως δεδομένη ελληνικότητα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και συνεπώς μαζί με αυτά την ελληνική ΑΟΖ;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top