0

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή το νέο μεγάλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορά την ύπαρξη κοριών και καμερών στο Πάρκο Γουδή, καθώς και κρυφών καμερών στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά!

Παρακολουθούνταν υπάλληλοι της Ομοσπονδίας, διεθνείς παίκτες και εθνικοί προπονητές στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων σε μια πρωτοφανή ιστορία κατασκοπείας!

Η Διοικούσα Επιτροπή επιτίθεται στην προηγούμενη διοίκηση και θα αποστείλει στον εισαγγελέα το πόρισμα...

Η ανακοίνωση 

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ασφαλείας, συμπληρωματικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή και αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά, που διενεργήθηκαν από ιδιωτική ανεξάρτητη εξειδικευμένη εταιρεία, από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας δίνονται στη δημοσιότητα τα δύο πορίσματα και ανακοινώνονται τα παρακάτω. 

«Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, με οργή, βαθειά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη στη διάρκεια της θητείας της, αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παραδίδει στην δημοσιότητα και αποστέλλει στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα, που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Γουδί. 

Η ντροπή της τοποθέτησης των μηχανισμών αυτών, προφανώς επακόλουθο αντίστοιχων μηχανισμών που βρέθηκαν στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΠΟ και στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, βαρύνει όλους όσους υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατάγγειλαν τις πρακτικές αυτές και πλήττει βαριά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. 

Είναι ζήτημα τιμής, αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο -επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ομάδας, ένωσης σωματείων αλλά και κάθε ποδοσφαιρικού παράγοντα ατομικά- να μην σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί, αλλά να αποδοκιμάσει δημόσια τις πρακτικές αυτές και να συμβάλει έμπρακτα -δηλαδή επικουρώντας την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τις αρμόδιες κρατικές αρχές- στην οριστική εξάλειψη τους και την τιμωρία των προσώπων που λέρωσαν το άθλημα με αυτές από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Πατήστε στα παρακάτω links να δείτε τα δύο πορίσματα

Συμπληρωματικό πόρισμα ελέγχου σε εγκαταστάσεις ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή

Πόρισμα ελέγχου σε εγκαταστάσεις ΕΠΟ στο αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά

Σημειώνεται ότι εδώ και μέρες έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΥΠ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αλλά και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καθώς έχουν πραγματοποιηθεί 51 κλήσεις με συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ με το Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ένωση Κεντρώων, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκος!

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα επιχειρείται να εντοπιστούν τα κέντρα των 13 χωρών τα οποία οργάνωσαν τις συνακροάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το έγκλημα των υποκλοπών.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρο το έγγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ από το πρώτο στάδιο των υποκλοπών, τις επίμαχες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι κλήσεις αλλά και το τι προέκυψε από τους επιτόπιους ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα σε μία κλήση που έγινε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο καλών μίλησε στην τηλεφωνήτρια όπως αποκάλυψαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην ΑΔΑΕ!

Η εφημερίδα γράφει ότι το πόρισμα της ΑΔΑΕ σημειώνει ότι υπάρχει ένδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε η τεχνική της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μετά τις νέες καταγγελίες του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο ξεκίνησε άμεσα την έρευνα.

Η ΑΔΑΕ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμβάντα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα τον έλεγχο και να ασκήσει τις κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Η ΑΔΑΕ υπενθυμίζει επίσης, ότι μετά το προηγούμενο περιστατικό συνακρόασης τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε διενεργήσει ελέγχους και είχε συντάξει πόρισμα το οποίο και κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναμένει το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου την οποία ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές. 

Τώρα μένει να φανεί εάν όχι μόνο έλαβαν χώρα εκτεταμένες υποκλοπές αλλά και αν αυτές έγιναν στο πλαίσιο ενιαίας παρακολούθησης όλων από τον χώρο της πολιτικής μέχρι τον χώρο του αθλητισμού.

Εμπλέκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» αποκαλύπτει το έγγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ από το πρώτο στάδιο των υποκλοπών, τις επίμαχες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι κλήσεις αλλά και το τι προέκυψε από τους επιτόπιους ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας, ενώ όπως προκύπτει άκουγαν ταυτόχρονα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ένωση Κεντρώων, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό με... καμουφλάζ το ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα μία κλήση τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ο καλών μίλησε στην τηλεφωνήτρια όπως αποκάλυψαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην ΑΔΑΕ.

Πως εμπλέκονται οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός; 

Στο πόρισμα υπάρχει αναφορά σε τέσσερις κλήσεις με συνακροάσεις που έγιναν στις 5 Απριλίου 2017 από τις 13:45 μέχρι τις 14:30. 

-Ωρα 13: 45 γίνεται εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού προς το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Η τηλεφωνήτρια σηκώνει το τηλέφωνο, λέγοντας «ΚΚΕ, λέγετε». Από την άλλη πλευρά ακούγεται γυναικεία φωνή να λέει: «Παρακαλώ γραφεία Νέας Δημοκρατίας;». Σε ερώτηση της τηλεφωνήτριας του ΚΚΕ εάν τους κάλεσαν, δέχεται την εξής απάντηση: «Δεν σας καλέσαμε εμείς, αλλά και εμείς (Νέα Δημοκρατία) δεχτήκαμε εισερχόμενη κλήση». 

-Ωρα 13.46 επαναλαμβάνεται το ίδιο περιστατικό.

-Ωρα 14:20 γίνεται εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού προς το τηλεφωνικό κέντρο. Το σηκώνει η τηλεφωνήτρια λέγοντας «παρακαλώ, εδώ ΚΚΕ», και από την άλλη πλευρά ακούγεται γυναικεία φωνή να λέει «ΠΑΕ Ολυμπιακός» και στη συνέχεια προστίθεται στη συνομιλία άλλη, να λέει «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και εκεί τερματίζεται η συνακρόαση. 

- Ωρα 14:30 γίνεται πάλι εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού. Η τηλεφωνήτρια λέει «Εδώ ΚΚΕ, παρακαλώ». Από την άλλη πλευρά, γυναικεία φωνή λέει: «Εδώ Ενωση Κεντρώων». Όταν ρωτάται αν κάλεσε το ΚΚΕ, απαντά «όχι, δεν σας καλέσαμε»!
sdna.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top