0
Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσονται για την αστυνομία τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» συμμοριών σε χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και στη Βοιωτία.


Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε σήμερα (21/4) τα ξημερώματα σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών, στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι συμμορίες που «χτυπούν» τα χρηματοκιβώτια εταιριών πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε. Πρόκειται για υπο-ομάδες μιας βασικής και μεγαλύτερης συμμορίας, που απαρτίζεται από Ρομά και από άτομα ανατολικών χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη συμμορία, που είναι και η λεγόμενη «σκληρή», φέρεται να έχει εμπλακεί σε ληστεία χρηματοκιβωτίων και με πυροβολισμούς. Δεν είναι γνωστό εάν και πώς οι διάφορες ομάδες συνδέονται μεταξύ τους. 

Η δράση των ληστών 

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι όμοιος. Αρχικά, εισβάλλουν ξημερώματα, από τέσσερα έως έξι άτομα συνήθως, στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Οι δράστες, που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποιούν τους φύλακες των εταιρειών με την απειλή όπλων ή λοστών και μαχαιριών. Τα μέλη της "μεγάλης συμμορίας" εισβάλλουν πάντα με όπλα στα χέρια τους, ενώ των δύο μικρότερων συμμοριών χρησιμοποιούν κυρίως λοστούς ή μαχαίρια.

Αμέσως μετά δένουν τους φύλακες και στη συνέχεια σηκώνουν τα χρηματοκιβώτια. Ορισμένες φορές προσπαθούν πρώτα να τα διαρρήξουν και εάν δεν τα καταφέρουν, τότε τα τοποθετούν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο πηγαίνουν στον τόπο δράσης τους. Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διαφυγή τους κλέβουν συνήθως και το αυτοκίνητο του φύλακα.

Η εξάρθρωση των συμμοριών αυτών αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ, η εκτίμηση της οποίας είναι ότι γρήγορα θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν οι κακοποιοί - μέλη τους.

To χτύπημα στην Apivita

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, οι ληστές των χρηματοκιβωτίων χτύπησαν τις εγκαταστάσεις της γνωστής εταιρείας καλλυντικών Apivita, στο Μαρκόπουλο πραγματοποίησαν οι ληστές τα ξημερώματα. 

Πέντε δράστες, στις 03:30 προσέγγισαν το βιομηχανικό πάρκο Αττικής στο Μαρκόπουλο και εισέβαλαν στην εταιρία καλλυντικών. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα. Στην συνέχεια κινήθηκαν προς τον 1ο όροφο, όπου διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας χρήματα από το εσωτερικό του, ενώ από το γραφείο του διευθυντή της επιχείρησης απέσπασαν ένα ακόμη. Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα και ένα ακόμη με το οποίο είχαν προσεγγίσει. Το αυτοκίνητο του φύλακα βρέθηκε λίγο αργότερα στο Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, ενώ το δεύτερο βρέθηκε καμένο με δύο χρηματοκιβώτια στο εσωτερικό του, στη συμβολή των οδών Κλειούς και Κεραμιδίου στο Μενίδι. Για αυτό το όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 13 Απριλίου 2017 από την περιοχή των Μεγάρων. 

Ένα 24ωρο νωρίτερα άγνωστοι είχαν εισβάλει με παρόμοιο τρόπο στις αποθήκες της φαρμακευτικής εταιρείας FAMAR στην Αυλώνα, είχαν ακινητοποιήσει τον φύλακα και είχαν αποσπάσει ένα ακόμη χρηματοκιβώτιο. Τους τελευταίους μήνες, μία σπείρα και πολλές υποομάδες έχουν προβεί σε τουλάχιστον 35 εισβολές στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων σε Αττική και Βοιωτία αφαιρώντας χρηματοκιβώτια. Αν και υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα κάποιων εκ των δραστών, αυτοί συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους προβαίνοντας σε τακτικές ληστρικές επιδρομές, σε κάποιες από τις οποίες δεν έχουν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών που τους εντόπισαν.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top