0
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που τρέχουν για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διυπουργική Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες μας, η υπόθεση «Νέα Αθήνα» όχι μόνο πλέον μπήκε στις ράγες αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να εκπλήξει τους πάντες θετικά. Και αυτό έχει να κάνει και με τον χρόνο υλοποίησης.

Με βάση όσα ειπώθηκαν στη διυπουργική, ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα και των συναρμόδιων υπουργείων είναι:

1. Να κατατεθεί το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλή ο νόμος που θα αφορά τις τροποποιήσεις στο «Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας» και από εκεί και πέρα να υπάρξουν αλλεπάλληλα προεδρικά διατάγματα με τα οποία θα θωρακίζονται νομοθετικά κάθε μία από τις πέντε αναπλάσεις-έργα που προβλέπονται στο πρότζεκτ «Νέα Αθήνα».

2. Αφού θωρακιστεί νομοθετικά το θέμα, να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα, έτσι όπως αναλύθηκε στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη είναι να αρχίσει η κατασκευή του γηπέδου τον Μάϊο του 2018. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά τη σημερινή σύσκεψη και την αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γ. Σταθάκης) σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, άπαντες είναι πεπεισμένοι ότι τον Σεπτέμβριο μπορεί να πάει στη Βουλή ένας νόμος που θα αποτελεί «ασπίδα» για τη συνολική ανάπλαση και φυσικά το γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς όλα είναι αλληλένδετα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες. Το βέβαιο είναι πάντως πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπορούν πλέον να είναι ουσιαστικά αισιόδοξοι ότι το μεγάλο όνειρο για την ομάδα τους δεν είναι «προεκλογικές υποσχέσεις» αλλά μία πραγματικότητα η οποία έχει μπει σε σωστό δρόμο προς την υλοποίησή της.

Η μεγάλη ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ρεπορτάζ του SDNA

Όταν το sdna άρχισε να ξετυλίγει το… κουβάρι της υπόθεσης «Γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή» οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας (οπαδών του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση) αντιμετώπισαν τα (αρχικά) δημοσιεύματα με λογική δυσπιστία. Ορισμένοι (όχι η πλειονότητα) και με δόση ειρωνείας ακόμη και χλευασμού. Δεν αφορούσε τόσο τη δημοσιογραφική προσπάθεια κατάθεσης του ρεπορτάζ αλλά είχε να κάνει με την σχεδόν καθολική άρνησή τους να πιστέψουν σε «αγαθές κυβερνητικές διαθέσεις».

To συζητούσαμε και με τον Βασίλη (Παπαθεοδώρου), τόσο κατ΄ ιδίαν όσο και στο ραδιόφωνο. Ποιος μπορούσε να αδικήσει ανθρώπους, πολίτες της χώρας, στους οποίους η σημερινή κυβέρνηση (η οποία διαδέχτηκε άλλες με το ίδιο «ελάττωμα» των ψεύτικων, όπως αποδείχθηκε, υποσχέσεων) είχε πει το αλήστου μνήμης: «Θα σκίσουμε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Πως λοιπόν ο κόσμος μπορούσε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον αέρα η «είδηση» για τη «Νέα Αθήνα» -κυβερνητικό πρότζεκτ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το θέμα «Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Γουδή»- να πιστέψει ότι είναι αλήθεια και όχι «προεκλογική φούσκα»; Θυμάμαι ακόμη ότι στο άκουσμα της είδησης η πρώτη αντίδραση πολλών ήταν: «Ετοιμαστείτε για εκλογές».

Αντίθετα εμείς… ετοιμαστήκαμε ξανά για κατάθεση ρεπορτάζ. Τούτο σήμαινε πως για να κρίνουμε ορθά αν ο Τσίπρας έλεγε την αλήθεια ή αν «πουλούσε» φύκια μπας και μαζέψει ψηφουλάκια, ήταν να δούμε όλες τις παραμέτρους. Όχι μόνο… έρευνα προθέσεων, αλλά κυρίως δυνατοτήτων. Διότι, το ζητούμενο κυνικά δεν είναι αν ο Τσίπρας θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στον Παναθηναϊκό ώστε να το «καρπωθεί» και με ψήφους στις ερχόμενες εκλογές, αλλά αν ΜΠΟΡΕΙ να κατασκευαστεί γήπεδο. Δηλαδή αν όντως δύναται να προχωρήσει το έργο σε μία περιοχή όπου στο παρελθόν τα εμπόδια είχαν αποδειχθεί αξεπέραστα και κυρίως αν υπάρχουν οι πόροι για να κατασκευαστεί γήπεδο.

Από την ΠΡΩΤΗ ημέρα, λοιπόν, ψάξαμε, μάθαμε και σας αποκαλύψαμε-ενημερώσαμε ότι:

1. Η τράπεζα Alpha Bank βρίσκεται «μέσα» στο πρότζεκτ, κάτι που γνώριζε η κυβέρνηση από τη «γέννηση» σκέψης του εγχειρήματος. Η τράπεζα θέλει να «απεγκλωβιστεί» από την περιβόητη «Διπλή Ανάπλαση» ώστε να ολοκληρώσει και να εκμεταλλευθεί εμπορικά το περιβόητο «Μall Βωβού». Λίγες ημέρες αργότερα γράψαμε για τη συνάντηση των κ. Αρώνη (Νο2 στέλεχος της Αlpha Bank), Μπαλτάκου (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού), Τουμαζάτου (οικονομικός διευθυντής ΠΑΕ Παναθηναϊκός). Και εν συνεχεία ξανά από το sdna ενημερωθήκατε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το αποτέλεσμά της. Δηλαδή για το γεγονός ότι η τράπεζα είπε το «ΟΚ» ως προς τον δανειοδότηση του έργου (με σχετική σύμβαση δανείου που θα υπογράψει με την εταιρεία η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου) υπό την προϋπόθεση να θωρακιστεί νομοθετικά από το ελληνικό κοινοβούλιο. Πληροφορία την οποία ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ με δημόσιες ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Μιχαλαριάς.

2. Σας ενημερώσαμε για τις συζητήσεις που είχε ξεκινήσει ο Δημήτρης Μπαλτάκος με τον διεθνή κολοσσό που ακούει στο όνομα AEG. Για τη συνάντηση που είχε με εκπρόσωπό του στην Ο2Arena στο Λονδίνο. Για την αρχική συμφωνία να αναλάβει η ΑΕG το ρόλο της «διαχειρίστριας» του έργου. Η οποία θα υλοποιηθεί –και αυτή- όταν θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή.

3. Εκείνο το οποίο εξαρχής προσπαθήσαμε να περάσουμε από «μαγνητικό τομογράφο» ήταν αν τα «θέλω» του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του είναι υπαρκτά και όχι «δήθεν». Αποκαλύψαμε ότι ο πρωθυπουργός είχε από την πρώτη στιγμή πει στους συναρμόδιους υπουργούς «θέλω οπωσδήποτε να γίνει το γήπεδο, να τρέξετε τις διαδικασίες και να το θωρακίσετε νομικά». Εν συνεχεία φέραμε στο φως λεπτομέρειες από τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δημήτρη Μπαλτάκο στον οποίο είπε «Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει αυτό το γήπεδο, το θέλουμε πάρα πολύ». Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ήταν εκείνος ο οποίος, στο γήπεδο της Λεωφόρου, μίλησε για πρώτη φορά επίσημα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Και για την ανάγκη θωράκισης του έργου ώστε το πρότζεκτ να είναι πανίσχυρο απέναντι σε όποιες προσφυγές στο ΣτΕ.

4. Πριν από λίγη ώρα στην «Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη ‘’Νέα Αθήνα’’» μπήκε με τον πιο ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ η κυβερνητική σφραγίδα. «Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις» όπως ανέφερε η ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου. Θέμα 5ο: «Χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού». Και στη συνέχεια: «Κατά τη διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε η επίσπευση των ενεργειών για εκπόνηση των σχετικών μελετών βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνα, καθώς και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Την επόμενη βδομάδα θα συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου».

Τα υπόλοιπα τα διαβάσατε στο αρχικό κομμάτι του ρεπορτάζ. Με τον τρόπο που δηλαδή το sdna ΞΕΡΕΙ να σας ενημερώνει έγκυρα σε ακόμη ένα μεγάλο θέμα του ελληνικού αθλητισμού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top