0
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, προχώρησε σε μία άκρως προκλητική δήλωση, με την οποία φανερώνει την ξεκάθαρη και με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο πως η Τουρκία αμφισβητεί συνθήκες και σύνορα, επιθυμώντας σφοδρά την αναθεώρησή τους.


Η Άγκυρα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι», το οποίο σημειωτέον είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων, είναι η άκρως προκλητική θέση του Φικρί Ισίκ.

Το Αγαθονήσι δεν έιναι κάποιος έρημος βράχος αλλά ένα νησί με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και πρώτη φορά επίσημα κυβερνητικά χείλη αμφισβητούν την ελληνικότητά του.

Μέχρι τώρα αυτό γίνονταν διαμέσου του τύπου ή από αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Έτσι ο Τούρκος ΥΠΑΜ δεν υπολογίζει την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, διά της οποίας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στην κεμαλική εφημερίδα «Sozcu».

Οι κεμαλιστές είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες την «εκστρατεία» προπαγάνδας για τα 18 υποτίθεται νησιά που «η Ελλάδα κατέχει παρανόμως». Έτσι λοιπόν φαίνεται η συνέχεια του τουρκικού πολιτικού συστήματος στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Μάλιστα, προχθές ο κ. Ισίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «καταγγέλλοντας» ότι εκείνος επισκέφτηκε το Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα. 

«Ο Έλληνας υπουργός κάνει επίδειξη απευθυνόμενος στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο. Δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτό το ελληνικό σόου, αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο»!

Θέλει δηλαδή να σταματήσει και ο εορτασμός του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία σε ελληνικό νησί.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top