0
Ένα νέο είδος γιγάντιων θαλάσσιων σκουληκιών, τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μήκος μέχρι το ενάμιση μέτρο, ανακάλυψε ομάδα ερευνητών από το Northeastern Univeristy της Βοστόνης ανακάλυψε στις Φιλιππίνες.


Τα θαλάσσια αυτά πλάσματα ζουν μέσα σε κελύφη και συναντώνται σε λασπώδη νερά και έλη στις Φιλιππίνες. Τρέφονται χάρη στα βακτήρια που υπάρχουν στα βράγχιά τους.


Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα "Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών" των ΗΠΑ (Proceedings of the National Academy of Sciences). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ύπαρξη του θαλάσσιου αυτού σκουληκιού είναι γνωστή από τον 18ο αιώνα, χάρη στην ανακάλυψη άδειων κελυφών που αφήνει πίσω του. Πρόκειται ωστόσο για την πρώτη φορά που το ίδιο το σκουλήκι έρχεται στο φως.

Η επιστημονική ονομασία του είναι Kuphus polythalamia. Το σκουλήκι δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά από την επιστημονική κοινότητα και λίγα είναι μέχρι σήμερα γνωστά για την ιστορία, το φυσικό του περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσής του.


Το παράξενο πλάσμα αναζητεί την τροφή του στη λάσπη (σε αντίθεση με άλλα θαλάσσια σκουλήκια που τρέφονται από μικροοργανισμούς που βρίσκουν σε κομμάτια δέντρων που παρασέρνει η θάλασσα). Το μεγαλύτερο μέρος του κέλυφούς του βρίσκεται μέσα στο έδαφος και προσλαμβάνει την τροφή του από την ουρά.
  • (Με πληροφορίες από Daily Mail, γράφημα: University of Utah)

 Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top