0
Αβοήθητος μέσα στις τουαλέτες του νοσοκομείου Μυτιλήνης ξεψύχησε ο 47χρονος Ερμόλαος Παπαστεφανής, ο οποίος έπεσε θύμα της κακής εκτίμησης της κατάστασής του από τους γιατρούς.


Ο άτυχος άνδρας, είχε εισαχθεί μια μέρα νωρίτερα με διάγνωση ισχαιμικού επεισοδίου, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr συγγενείς του εξετάσθηκε μόνο από ειδικευόμενους και δεν έγινε αντιληπτό ότι η ζωή του βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Έτσι νοσηλεύθηκε σε απλό δωμάτιο και ενώ ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει οι γιατροί που τον αναζήτησαν για να τον εξετάσουν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των συγγενών, όταν δεν τον βρήκαν «νόμιζαν ότι είχε πάει για... τσιγάρο». 

Ο 47χρονος Ερμόλαος Παπαστεφανής πήγε προχθές στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με  έντονους πόνους στο στήθος και στην πλάτη.

Ύστερα από τις εξετάσεις οι γιατροί έκριναν την επιβεβλημένη την εισαγωγή του για άμεση παρακολούθηση, αφού τα αποτελέσματα έδειχναν, σύμφωνα και με τους οικείους του, ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς του ο 47χρονος Ερμόλαος Παπαστεφανής έφυγε από τη ζωή εξαιτίας της αδιαφορίας των ιατρών που δεν πήγαν να τον δουν το βράδυ της νοσηλείας του, όταν όπως ο ίδιος πρόλαβε να πει στους οικείους του πονούσε πολύ. «Τον άφησαν στο έλεος του Θεού τον αδερφό μου. Δεν τον πρόσεξε κανείς και έφυγε τόσο άδοξα. Πέθανε μέσα στις τουαλέτες  του νοσοκομείου  αβοήθητος.  Δεν μας είπε κανείς ότι ο πόνος στο στήθος και στην πλάτη που είχε ο αδερφός μου οφειλόταν σε καρδιακό επεισόδιο. Και αντί  να τον παρακολουθούν στενά , τον έβαλαν σε ένα απλό δωμάτιο και τον άφησαν εκεί. Στην αρχή τον εξέτασαν  εκπαιδευόμενοι γιατροί , μικροί σε ηλικία , άπειροι και αφού είδαν ότι ο αδερφός  μου  μπορούσε  να μιλάει και να κινείται, τον άφησαν» λέει η αδερφή του Ερμόλαου, Πόπη.

Όπως η ίδια επισημαίνει στο protothema.gr οι γιατροί που τον έψαχναν χθες το πρωί τον εντόπισαν πεσμένο και μελανιασμένο στην τουαλέτα. «Όταν  τον έψαχναν οι γιατροί για να τον δουν, ο Ερμόλαος είχε πάει  στη τουαλέτα. Αλλά εκεί ξεψύχησε αβοήθητος. Οι γιατροί νόμιζαν ότι είχε βγει  έξω για τσιγάρο και μετά από μισή ώρα τον βρήκαν πεσμένο στην τουαλέτα και μελανιασμένο».

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, το πρωί, πριν το θάνατό του τον είχε επισκεφθεί ένας φίλος του για να τον δει. Μέχρι τις 11 το πρωί και ενώ πονούσε δεν είχε πάει κανείς γιατρός για να τον δει.

Ο φίλος του έφυγε από το νοσοκομείο και όταν αργότερα τον πήρε τηλέφωνο για να τον ρωτήσει για την υγεία του δεν πήρε απάντηση. Ο φίλος του ανησύχησε και τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο. Όταν οι γιατροί τον έψαξαν ήταν πλέον αργά. Ο 47χρονος είχε πάει στην τουαλέτα για την ανάγκη του, όπου κάτω από άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε και πέθανε.

«Έχουμε συγκλονιστεί όλοι  από το θάνατο του ανιψιού μου. Αισθάνθηκε ο άνθρωπος  ένα πόνο μπροστά στο στήθος και στη πλάτη και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Πιστεύαμε ότι στο νοσοκομείο θα γινόταν καλά,  ότι οι γιατροί θα  τον πρόσεχαν και όχι  ότι θα τον άφηναν να πεθάνει  αβοήθητος  στις τουαλέτες  του νοσοκομείου. Δυστυχώς την ώρα που τον πήγαμε δεν υπήρχε καρδιολόγος  αλλά  τον εξέτασαν εκπαιδευόμενοι γιατροί. Ο Ερμόλαος πρέπει να έπαθε έμφραγμα οξύ του μυοκαρδίου  και αντί να τον βάλουν κατευθείαν  στην εντατική και να τον παρακολουθούν στενά , τον έβαλαν σε  ένα απλό δωμάτιο και τον άφησαν εκεί. Είδαν ότι μιλούσε και περπατούσε και  μας είπαν ότι είναι καλά, ότι δεν είχε κάτι σοβαρό. Και την επόμενη μέρα δεν παρουσιάστηκε κανένας καρδιολόγος  να δει τον Ερμόλαο. Και όταν   οι γιατροί θυμήθηκαν  ότι έπρεπε να εξετάσουν  και  αυτό τον άνθρωπο  ήταν αργά. Είδαν ότι έλειπε από το κρεβάτι του  και υπέθεσαν ότι  είχε βγει έξω και κάνει τσιγάρο  ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει μέσα στην τουαλέτα. Μετά από μισή ώρα τον βρήκε ο γιατρός  πεσμένο  και μελανιασμένο’’  λέει ο θείος του στο protothema.gr και προσθέτει: «Πολύ άτυχο παιδί ο Ερμόλαος. Μόλις είχε χωρίσει και είχε μείνει άνεργος.  Ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά γιατί ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του, να κάνει οικογένεια  και προσπαθούσε να βρει μια δουλειά. Απογοητευόταν πολύ εύκολα γιατί λόγω της ηλικίας του ήταν δύσκολο να τον πάρουν να δουλέψει και αυτό τον άγχωνε πολύ». 

«Θα ερευνήσουμε τις συνθήκες»

Στο τραγικό αυτό περιστατικό αναφέρθηκε ο κ.Ευθύμης Ζιώγας, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Μυτιλήνης:

«Θα κάνουμε κάποια προκαταρκτική έρευνα για να δούμε ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτό το περιστατικό. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι ο άνθρωπος εξετάστηκε και το βράδυ που μπήκε στο  νοσοκομείο και την επόμενη μέρα τον είδαν γιατροί. Του έκαναν κανονικά επίσκεψη οι καρδιολόγοι στο θάλαμο όπου  βρισκόταν ο άνθρωπος, τον εξέτασαν, είδαν τα καρδιογραφήματά του και κάποια στιγμή ο 47χρονος πήγε μόνος του στη τουαλέτα και συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν φάνηκε από την αρχή η σοβαρότητα του προβλήματός του και περιμένουμε και εμείς τα ακριβή αίτια του θανάτου». 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top