0
Τα ελαστικά της μοιραίας Porsche του νεαρού Βακάκη, εκτός από ακατάλληλα για μεγάλες ταχύτητες και παλαιωμένα, έχει και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις…



ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα χειμερινά ελαστικά της 911 Turbo νεαρού Βακάκη είναι “made in Finland” (κατασκευασμένα στην Φιλανδία). Είναι μάρκας Nokian η οποία έχει εκκρεμής δικαστικές υποθέσεις στη Φιλανδία, για εξαπάτηση των καταναλωτών αλλά και Δημοσιογράφων.

Όπως έχει δημοσιεύσει παλαιότερα το newsauto.gr, επικαλούμενο δημοσίευση της εφημερίδας “Aamulehti”, η Φιλανδική εταιρεία την περίοδο 2010-2013 κατασκεύαζε τα ίδια ελαστικά για όλη την Ευρώπη. 

Χρησιμοποιούσε δηλαδή τα ίδια μίγματα υλικών, αλλάζοντας μόνο την ονομασία του ελαστικού. 

Παρότι οι ανάγκες τις Βόρειας Ευρώπης είναι διαφορετικές, -μεγαλύτερες απαιτήσεις λόγω καιρικών συνθηκών- η εταιρεία πουλούσε τα ίδια λάστιχα Βόρεια και Νότια αλλάζοντας όνομα και βέβαια την τιμή, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη με αυτή που πλήρωναν οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη. Και αυτό για το ίδιο λάστιχο…


Η ίδια εταιρεία κατηγορείται ότι παραπλανούσε Δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου (του αυτοκινήτου) παραχωρώντας τους ελαστικά για τις δοκιμές που κάνουν, διαφορετικών-καλύτερων υλικών, από αυτά που πουλάει στα βουλκανιζατέρ, ώστε να λαμβάνει καλύτερες βαθμολογίες στα συγκριτικά test.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, αφορά τον τομέα των ελαστικών και αφορά μία από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές εταιρείες…

H Φινλανδική εταιρεία Nokian Tyres παραδέχτηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ότι παρέδιδε σε Δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου για δοκιμή βελτιωμένα ελαστικά, σε σχέση με αυτά που κυκλοφορεί στην αγορά.

Με λίγα λόγια, η Nokian, θέλοντας να πάρει καλύτερη βαθμολογία στα συγκριτικά τεστ ελαστικών, σε σχέση μου τους βασικούς ανταγωνιστές της (Pirelli, Michelin, Continental κλπ), κατασκεύαζε καλύτερης ποιότητας ελαστικά από αυτά που διαθέτει στην αγορά, τα οποία φυσικά αν τα πούλαγε, θα ήταν πολύ πιο ακριβά απ’ αυτά των ανταγωνιστών της.

Ο ίδιος ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αρι Λεχτοράντα ομολόγησε: «…τα συγκεκριμένα ελαστικά που δίναμε στους Δημοσιογράφους, τα κατασκευάζαμε ειδικά για τις δοκιμές τους και διέθεταν καλύτερες προδιαγραφές από αυτά που διαθέτουμε στο εμπόριο…».

Σημειώστε πως παρά τις ενέργειες αυτές, σπανίως η εταιρεία έβγαινε πρώτη στα συγκριτικά τεστ, σε σχέση με τα ελαστικά των ανταγωνιστών της. Λάμβανε όμως καλές βαθμολογίες…

Αναμένονται αντιδράσεις τόσο από τους ανταγωνιστές της Nokian, όσο και από τους Δημοσιογράφους…

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top