0
Συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός. Το 45άρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου. Αστυνομικές πηγές λένε ότι ο δολοφόνος έδωσε και χαριστική βολή στον 52χρονο.


Μια κάμερα «αποκάλυψε» τον δράστη - «Δεν ξέρω γιατί σκότωσαν τον άντρα μου» λέει η σύζυγος του θύματος.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο ειδικό φρουρό να δολοφονήσει τον 52χρονο οδηγό ταξί Κοσμά Τζέλιο διερευνούν οι αστυνομικές αρχές που μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα στην Καστοριά.

«Για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια» ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από ανάκριση, συνέλαβαν τον 30χρονο αστυνομικό ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- συμμετείχε και στις έρευνες για... τον εντοπισμό του δολοφόνου!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος οδηγός ταξί και πατέρας δυο παιδιών Κοσμάς Τζέλιος, που βρέθηκε νεκρός στις 8.15 το βράδυ της Παρασκευής στην ερημική περιοχή της Νέας Λεύκης στην Καστοριά, έφερε δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στον δεξί κρόταφο και ένα στην πλάτη.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών Βορείου Ελλάδος και της Ασφάλειας Καστοριάς, ο άτυχος οικογενειάρχης πυροβολήθηκε πρώτα πισώπλατα από τον 30χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος στη συνέχεια του έδωσε την χαριστική βολή πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση στο κεφάλι! 

Ένας κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο, είναι πιθανότατα των 45mm και μάλλον προέρχεται από το όπλο του εγκλήματος, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί σήμερα από την βαλλιστική εξέταση. Ο δράστης φαίνεται ότι πήρε μαζί του τον δεύτερο κάλυκα που δεν βρέθηκε στον τόπο με σκοπό να εμποδίσει την έρευνα, αλλά ίσως δεν κατάφερε να βρει τον άλλο.

Η σορός του άτυχου ταξιτζή από την Τσάκωνη της Καστοριάς, βρέθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μακριά από το αυτοκίνητό του, σε μια ερημική περιοχή κοντά στο ποτάμι της Κορομηλιάς. Είχαν προηγηθεί πολύωρες αναζητήσεις, καθώς ο γιος του τον αναζητούσε από 5.30 το απόγευμα αλλά δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του. 

Χρειάστηκε η βοήθεια του συστήματος που διαχειρίζεται εταιρεία ραδιοταξί στην Αθήνα, για να εντοπιστεί το σήμα του ταξί που βρέθηκε τελικά στη Νέα Λεύκη και σε μικρή απόσταση ήταν πεσμένος ο ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση της διαδρομής του οχήματος, φαίνεται ότι έκανε δρομολόγιο από την κωμόπολη Μανιάκοι προς τη Λεύκη και ο 30χρονος ειδικός φρουρός υποχρέωσε τον 52χρονο ταξιτζή να σταματήσει και να βγει.

Δε λέει κουβέντα για τα αίτια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο συλληφθείς ειδικός φρουρός είναι σε κατάσταση σοκ. Αν και ομολόγησε το γεγονός πως σκότωσε τον άτυχο οδηγό ταξί, δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, κρατώντας το στόμα του ερμητικά κλειστό. 


Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού. Πρόκειται για ένα 45άρι, όπως έλεγαν εξ αρχής οι αστυνομικοί, που είχε στην κατοχή του το μέλος της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή.

Μια κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο όπου ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου Κοσμά Τζέλιου ήταν αυτή που βοήθησε τους αστυνομικούς να ανασυνθέσουν το στυγερό έγκλημα με θύμα τον αυτοκινητιστή, πατέρα δύο παιδιών.

Τι λέει η σύζυγος του θύματος 

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι ώρες που περνάω εγώ και η οικογένειά μου είναι δύσκολες». Με τρεμάμενη φωνή η σύζυγος του 52χρονου αυτοκινητιστή που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μιλά στο protothema.gr.

Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. «Δεν ξέρω γιατί σκότωσαν τον άντρα μου» λέει η σύζυγος του ταξιτζή, Καλλιάνθη και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή» μας λέει.

Η γυναίκα του 52χρονου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της ενημέρωσαν χθες τις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση του 52χρονου άνδρα, ενώ συμμετείχε μαζί με το γιο της στις έρευνες. 


«Ήταν εξαίρετο παιδί» λένε για τον 52χρονο οι συνάδελφοί του

«Πριν από λίγη ώρα μάθαμε ότι συνελήφθη ένας αστυνομικός για τη δολοφονία του συναδέλφου μας» είπε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ταξί Καστοριάς Μάκης Μπέλος και ξετυλίγοντας το κουβάρι των ερευνών προσθέτει: « Όπως πληροφορηθήκαμε, οι αστυνομικοί εξέτασαν όλη την πορεία που ακολούθησε το ταξί, από το σημείο που παρέλαβε τον πελάτη ο αστυνομικός που φέρεται ως ο δολοφόνος του συναδέλφου μας, έως και την περιοχή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα. 

Σε μια κάμερα που υπάρχει στην πιάτσα των ταξί όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, αποτυπώνεται ένας άνδρας να μπαίνει στο αυτοκίνητο κατά την επίμαχη ώρα. Οι άνδρες της αστυνομίας ανέλυσαν όλες τις εικόνες που εμφάνιζαν το πρόσωπο του συγκεκριμένου ανθρώπου κι έτσι προχώρησαν στη σύλληψή του».

Οι συνάδελφοι του νεκρού οδηγού ταξί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 52χρονο αυτοκινητιστή Κοσμά Τζέλιο. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα εξαίρετο παιδί που αγαπούσε πολύ την οικογένεια του. Είχε δύο παιδιά και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα».


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top