0
Φωτογραφίες και βίντεο από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς προεκτάσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το ΣΔΟΕ, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων «Captagon», στην περιοχή του Λουτρόπυργου.


Σε κοινή επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής- Αιγαίου με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως είχε γίνει γνωστό προ ολίγων ημερών, κατασχέθηκαν 635.000 δισκία των χαπιών «Captagon», τα οποία χρησιμοποιούνται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και προορίζονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και η Συρία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κατάσχεσης ναρκωτικών χαπιών στην ελληνική αγορά, ενώ εκτιμάται ότι οι εμπλεκόμενοι, βάσει των ουσιών που βρέθηκαν στο παρασκευαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν άλλη μία τέτοια ποσότητα ναρκωτικών.

Διερευνάται, μάλιστα, εάν έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά. Η αξία των προς πώληση χαπιών που κατασχέθηκαν εκτιμάται περίπου σε δέκα εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του κάθε δισκίου ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ από τον εδικό γραμματέα του Σώματος, Σταύρο Θωμαδάκη, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα -δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας. Καταζητούνται, επίσης, άλλοι τρεις, εκ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Το παράνομο παρασκευαστήριο εντοπίστηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Λουτρόπυργου, όπου βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια, προκειμένου να μεταφερθούν στο Κορωπί. Εκεί βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων η κάθε μία, μέσω των οποίων μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα. 

Εκτιμάται ότι μέσω του ταχύπλοου τα χάπια θα μεταφέρονταν στην Τουρκία και από εκεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό κατασχέθηκαν πέντε κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες σε συνδυασμό με αμφεταμίνη για την παρασκευή των δισκίων, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, μετρητά 6.000 ευρώ, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. 

Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των ελληνικών και των διεθνών διωκτικών Αρχών.












Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top