0
Νέο τρομοδέμα εστάλη στο Παρίσι όπως αυτό που ταχυδρομήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν το ΔΝΤ, με αποστολέα... τον Βασίλη Κικιλία.

Ένας άνθρωπος που άνοιξε το δέμα τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.


Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.


«Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο όρος Faron.

Ο διευθυντής της παρισινής αστυνομίας Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο», «το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου». «Πρόκειται για ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Μισέλ Καντό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ανέφερε η αστυνομία.


«Το εκρηκτικό υλικό είναι ένας μεγάλος κύλινδρος περίπου 30 εκατοστών», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Ανανδρη πράξη βίας» χαρακτήρισε την έκρηξη παγιδευμένου υλικού η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. «Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε συγκεκριμένα η Λαγκάρντ.

Ο Βασίλης Κικίλιας αποστολέας του τρομοδέματος

Όπως προαναφέραμε, το τρομοδέμα στο Παρίσι, στα γραφεία του ΔΝΤ, είχε αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια, κάτι που αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Τόσκας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι γαλλικές αρχές μόλις πριν λίγο τον ενημέρωσαν ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα αποστολέας φέρεται πολιτικό πρόσωπο. Και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τον ο οποίο και ενημέρωσε άμεσα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι γαλλικές αρχές, στα απομεινάρια του φακέλου που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ, βρήκαν το όνομα του Βασίλη Κικίλια και μια διεύθυνση στη οδό Ακαδημίας όπου βρίσκονταν παλαιότερα το πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ.

Για το πακέτο στο Σόιμπλε

Ο Νίκος Τόσκας επιχείρησε να εξηγήσει επίσης πως πέρασε το τρομοδέμα των Πυρήνων της Φωτιάς με αποδέκτη τον Βόλφκαγκ Σόιμπλε και – υποτιθέμενο – αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο της Αθήνας.


Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Αθήνα ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές μέσω του συνδέσμου της Γερμανίας στην Ελλάδα.

«Όταν μάθαμε ότι το πακέτο έφυγε από την Ελλάδα, αρχίσαμε να ερευνούμε τι δεν πήγε καλά.


Αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που αγοράσαμε προ μηνών γιατί δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αυτή την – μικρή έστω – ποσότητα πυρίτιδας. Οπως μας ενημέρωσαν οι γερμανικές αρχές, περιείχε περίπου 30 γραμμάρια πυρίτιδας» είπε.


Παραδέχθηκε ότι αν αυτό το δέμα «έσκαγε» στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε μέχρι τη Φρανκφούρτη, «θα ήταν κακό» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν η αβλεψία να οφείλεται σε λάθος χειρισμό υπαλλήλων που χειρίζονται τα μηχανήματα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top