0
Τη σκυτάλη από την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Μ.Κοδέλι πήραν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, η οποία προ ημερών είχε δηλώσει πως η Αλβανία και οι Αλβανοί πρέπει να βρίσκονται συνέχεια σε στρατιωτική ετοιμότητα, επειδή οι Έλληνες θίγουν την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία τους!!!


Τα αλβανικά ΜΜΕ λοιπόν, δεν έχασαν την... ευκαιρία να κάνουν αναπαραγωγή της ρητορικής μίσους που χρησιμοποίησε η Μίμη Κοδέλι, ρίχνοντας προθύμως κι άλλο λάδι στη φωτιά!


Αναλυτικά, η υπουργός Άμυνας Μίμη Κοδέλι, πριν από λίγες ημέρες (27 Φεβρουαρίου) στην Επιτροπή Ασφαλείας (του αλβανικού Κοινοβουλίου) υπερασπίσθηκε το νόμο σχετικά με την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με πιθανές απειλές από γείτονες για την ασφάλεια της χώρας.

Η αλβανική ιστοσελίδα «albeu.com» έρχεται μετά από ημέρες να κάνει σχετική αναφορά (σύμφωνα με το Βαλκανικό περισκόπιο) των δηλώσεων της Μίμη Κοδέλι στην Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας,  όπου τονίζει ότι η χώρα αναζητά σχέσεις καλής γειτονίας «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση», παρουσιάζοντας ένα ετοιμοπόλεμο σκηνικό...

Απεναντίας, η ιστοσελίδα του αλβανικού υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι η χώρα δεν παύει να βρίσκεται σε συναγερμό: 

H Μ.Κοδέλι στην  Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας είπε: 

«Το γεγονός ότι εμείς, ως χώρα που επιδιώκει να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στην ΕΕ, ως μέρος του ΝΑΤΟ η οποία προσπαθεί  να ζήσει με ειρήνη και αρμονία με τους γείτονές της , όπως το δείχνει  κάθε μέρα η εξωτερική μας πολιτική, η πολιτική άμυνας ή οι δηλώσεις των ανώτατων  εκπροσώπων της πολιτικής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή σε όλα όσα κάνουν οι γείτονές μας».

Και συνεχίσει: «Συχνά οι γείτονές μας (οι Έλληνες)- και εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε το ερώτημά σας (προς δημοσιογράφο), φωνάζουν συνθήματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. 

Έτσι, ό, τι γίνεται, γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ορισμένα από τα συνθήματα ή δηλώσεις  με κάποιο τρόπο θίγουν την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των Αλβανών και της Αλβανίας».

Η ιστοσελίδα «albeu.com» αναφέρεται σε δηλώσεις  της υπουργού για «στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλήνων στα νότια σύνορά μας» μέσα από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του (Έλληνα) υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αλλά κάτι τέτοιο δεν παρουσιάζεται στις δηλώσεις της Υπουργού στην επίσημη  ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, η οποία παρουσιάζει όλη τη  συνεδρίαση της αλβανικής Επιτροπής.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top