0
Το θέμα με τις επιθέσεις σε οδηγούς ταξί που είχε τον τραγικό απολογισμό αρχικά ενός βαριά τραυματία και ενός νεκρού, μπορεί να μην βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του μανιακού δολοφόνου.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυρικάτικου «Ελεύθερου Τύπου», το στοιχείο που προκαλεί αισιοδοξία στους αξιωματικούς της Ασφάλειας, μετά και την εξάντληση του υλικού που είχε συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας, είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που έχει συλλεγεί από τους τόπους των επιθέσεων στην Κηφισιά. Παρ’ όλα αυτά, αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά κρίσιμα…


«Δεν υπάρχει στις λίστες με τους σεσημασμένους εγκληματίες, συνεπώς δεν ταυτοποιήθηκε. Πιστεύουμε, όμως, ότι ακόμα και αν δεν επαναλάβει επίθεση με στόχο οδηγό ταξί (όπως συνέβη στην υπόθεση της Αγραφιώτη) κάποια στιγμή θα τον ταυτοποιήσουμε από κάποιο άλλο περιστατικό. Από τις έρευνες στα δύο ταξί εντοπίσαμε περίπου 40 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει τη δυνατότητα, όμως, να εντοπίσει ποια από αυτά είναι τα πιο πρόσφατα. Έτσι, καταλήξαμε σε περίπου δέκα δακτυλικά αποτυπώματα, ένα εκ των οποίων πιστεύουμε ότι ανήκει στο δολοφόνο. Το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε δακτυλικά αποτυπώματα από τα δύο ταξί δεν μας απογοητεύει, διότι μπορεί για παράδειγμα ο δολοφόνος να έχει αφήσει στο ένα όχημα αποτύπωμα του δείκτη και στο άλλο παλαμικό. Συνεπώς να είναι αδύνατη η ταυτοποίηση», αναφέρει αστυνομική πηγή.


Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει δύο χτυπήματα με θύματα αυτοκινητιστές στην Κηφισιά. Το πρώτο στις 11 Φεβρουαρίου 2017 με θύμα έναν 32χρονο, ο οποίος δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι αλλά κατάφερε να ζήσει. Το δεύτερο στις 28 Φεβρουαρίου με θύμα έναν 52χρονο, ο οποίος δέχθηκε πυρά στο κεφάλι και έπεσε επί τόπου νεκρός. Το μετασκευασμένο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στις δύο επιθέσεις είναι, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, το ίδιο.

Η Αστυνομία έχει εξετάσει και απορρίψει σχεδόν το σύνολο (τουλάχιστον το 85%) των ενημερώσεων που έχει λάβει από πολίτες. Έρευνα διεξάγεται και για την αξιολόγηση της πληροφορίας ότι το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου 2017 άγνωστος άνδρας έκανε ερώτηση, που μπορεί να σχετίζεται με τις δολοφονίες, στον σκηνοθέτη της ταινίας «Έτερος Εγώ», κατά τη διάρκεια συζήτησης του σκηνοθέτη με το κοινό μετά το τέλος της προβολής. Οι επιθέσεις σε οδηγούς ταξί, πάντως, έχουν γίνει ήδη αιτία για να αποσυρθεί η ταινία με απόφαση του κ. Σωτήρη Τσαφούλια, σε μία προσπάθεια του –όπως είπε- να διευκολυνθούν οι αστυνομικές έρευνες. Το σενάριο της ταινίας αναφέρεται σε πέντε φόνους, στους οποίους ο δράστης έχει αφήσει πίσω του ρητά του Πυθαγόρα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top