0
Την ταυτοποίηση του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο Λονδίνο, προσπαθούν να ολοκληρώσουν οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.


Ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν, τον οποίο κατονόμασαν έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως τον άνθρωπο που έκανε τη διπλή αιματηρή επίθεση το απόγευμα, φέρεται να βρίσκεται ακόμη στις βρετανικές φυλακές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι ο δράστης. 

Έγκυρα βρετανικά μέσα, όπως η εφημερίδα Independent, είχαν επικαλεσθεί μάλιστα πληροφορίες από τη Μητροπολιτική Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες ο Ιζαντίν ήταν ο δράστης.  Πάντως, τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν «κατέβει» από την ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Πρώτη την πληροφορία για την ταυτότητα του φερόμενου δράστη με εκτενή στοιχεία για το βιογραφικό του, μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα La Stampa και ακολούθησαν οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες. Μάλιστα, το twitter έσπευσε να απενεργοποιήσει και το σχετικό λογαριασμό χρήστη. 

Ωστόσο, τα τελευταία λεπτά, πληροφορίες από το BBC που αναμεταδίδονται από πολλά διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο Ιζαντίν, παραμένει στις βρετανικές φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί για τα κηρύγματα μίσους στα οποία επιδίδεται συστηματικά. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμπού Ιζαντίν μπαινοβγαίνει στις βρετανικές φυλακές από το 2008 και εφεξής. Η τελευταία του καταδίκη  ήταν στις αρχές του 2016 και η ποινή είναι διετής, συνεπώς βρίσκεται ακόμα στις φυλακές.

Ο δικηγόρος του Ιζαντίν μίλησε στο ABC και τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη φυλακή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης. 
Σημειώνεται, ότι η βρετανική αστυνομία, κατά πάγια τακτική, δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση γύρω από την ταυτότητα του δράστη. 

Την είδηση είχε μεταδώσει αρχικά το Channel 4, επικαλούμενο πηγές από την Σκότλαντ Γιαρντ. Στη συνέχεια, ωστόσο, η επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας του καναλιού Χέιλι Μπάρλοου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι παρά τις αρχικές πληροφορίες που μετέδωσε ο σταθμός που έφεραν ως δράστη τον Αμπού Ιζαντίν,  αντικρουόμενα στοιχεία ήρθαν στη συνέχεια στο φως και ο σταθμός τα ερευνά. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top