0
Βόμβα μεγατόνων «έσκασε» στις τάξεις του Παναθηναϊκού από την είδηση που διέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/3), πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί στο Γουδή, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων!Το γηπεδικό βασανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να μην έχουν καταφέρει ακόμη να έχουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του. Όλα αυτά τα χρόνια -εκτός από την Λεωφόρο- «έπαιξαν» πολλές περιοχές για την κατασκευή του νέου γηπέδου, με εκείνη του Βοτανικού να είναι και η πιο πρόσφατη αλλά τελικά το έργο έμεινε στις μακέτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» Τσίπρας και Καμίνης θα έχουν το απόγευμα συνάντηση από την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, η οποία και θα περιλαμβάνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό στο Γουδή!

Το Γουδή ήταν μία από τις προτεινόμενες λύσεις στον Παναθηναϊκό το 2004 από τον τότε υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, (σ.σ. η δεύτερη ήταν το Ελληνικό) και αφορούσε την κατασκευή γηπέδου 32.000 θέσεων σε δύο πιθανές περιοχές: H πρώτη βρισκόταν από την πλευρά των στρατιωτικών νοσοκομείων και η δεύτερη ακριβώς απέναντι, δίπλα από το γήπεδο μπάντμιντον.

Από την κυβέρνηση, λοιπόν, έχει συζητηθεί διεξοδικά το θέμα με όλες τις παραμέτρους και η έκταση που θα δοθεί στον Παναθηναϊκό είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, εφόσον κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ενώ μετά την κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης» θα υπάρξει ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό μέχρι και τα προσφυγικά.

Αυτός είναι ο χώρος που θα δοθεί στον Παναθηναϊκό


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top