0
Η κυβέρνηση θα αποστείλει το αμέσως επόμενο διάστημα ειδοποιητήρια για πρόστιμα σε 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, που είτε είναι ανασφάλιστα, είτε δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.


Πρόκειται για 1,2 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. και 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μοτοσικλετών.

Έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, ενώ οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Όσον αφορά στα πρόστιμα, για τη μη πληρωμή ΚΤΕΟ είναι στα 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα καταφθάσει μέσω TAXIS. Από την άλλη, στην περίπτωση των ανασφάλιστων, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα δοθεί χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για να το πληρώσουν, αλλιώς αυτό θα διπλασιαστεί, θα φτάσει δηλαδή στα 500 ευρώ.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, αυτοί υπολογίζεται ότι είναι περίπου 500.000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καθυστέρηση της διασταύρωσης αυτοκινήτων αυτών οφείλεται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα τα «βλέπει» να κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν online στοιχεία καθώς στο παρελθόν οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top