0
Ιδιαίτερα ακριβό είναι το... χόμπι αυτών που έχουν βαλθεί να κάψουν, να σπάσουν και να καταστρέψουν, τρόλεϊ, λεωφορεία και ακυρωτικά μηχανήματα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το κόστος ανέρχεται σε 100.000 ευρώ το μήνα!

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργος Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προς απάντηση σχετικής ερώτησης του κ Μάξιμου Χαρακόπουλου (ΝΔ).


Σύμφωνα με το έγγραφο οι ζημιές το τελευταίο 10μηνο ανέρχονται σε 1.033.686 ευρώ.

«Αποδεικνύεται ότι είμαστε αντιμέτωποι με έναν οργανωμένο πόλεμο δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας. Στους βανδαλισμούς αυτούς, η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κρατά στάση παρατηρητή, που ως συνέπεια έχει την καταρράκωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Ούτε οι πολίτες ούτε η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον μιθριδατισμό που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνει ο κος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τα στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, από τα έγγραφα του κ Σπίρτζη προκύπτει ότι από το Μάιο του 2015 έως σήμερα έχουν πυρποληθεί συνολικά 5 τρόλεϊ με κόστος ζημιάς 1.000.000 ευρώ, με την ΟΣΥ Α.Ε. να έχει λάβει αποζημίωση 350.000 ευρώ από την Ασφαλιστική Εταιρία για τα 2 εξ αυτών.

Κατά την ίδια περίοδο ολοσχερώς καταστράφηκε επίσης συνέπεια εμπρησμού ένα λεωφορείο, με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 15.000 ευρώ και την αποζημίωση να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα, 18.686 ευρώ εκτιμάται ότι στοίχισε η επισκευή σε 216 παλαιού τύπου επικυρωτικές συσκευές εισιτηρίων, 25 τηλεχειριστήρια και 31 καλωδιώσεις εξοπλισμού επικύρωσης, που υπέστησαν δολιοφθορά και για τα οποία η διαδικασία αποζημίωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το κόστος από την κλοπή εξαρτημάτων του νέου εξοπλισμού για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς αυτός αποτελεί ακόμη δικαιοδοσία της αναδόχου εταιρίας και δεν έχει παραδοθεί επισήμως στην ΟΣΥ.

«Η αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία προβάλλεται στην απάντηση του αρμοδίου υπουργού, δεν συνιστά άλλοθι της ανώμαλης κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα. Ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσουν», σημειώνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, «καρφώνοντας» τον Υπουργό Υποδομών.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top