0
Παραλίγο τραγωδία στην αεροπορική βάση της 116 ΠΜ του Αράξου: Ενα F-16C Adv. σήμερα το μεσημέρι στις 15.30  βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και ενώ τροχοδρομούσε, έφυγε από την πίστα και "βούτηξε" σε διπλανό χωράφι!


Ζημιές δεν αναφέρονται ακόμα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Ωστόσο άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους το αεροσκάφος είχε ανώμαλη προσγείωση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. 

Σε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό, που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, αεροσκάφος F-16 Blk52+ Adv της 116 Πτέρυγας Μάχης, μετά την προσγείωσή του εξήλθε του τροχοδρόμου, με συνέπεια την εμπλοκή τροχού κύριου σκέλους σε χέρσο έδαφος. Το αεροσκάφος υπέστη υλικές ζημιές και είναι στη φάση της απομάκρυνσης». 

Στην 116 ΠΜ, δύο Μοίρες, η 335 και η 336 επιχειρούν με F-16 Adv., τα πλέον προηγμένα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχαν παραληφθεί 30 αεροσκάφη, αλλά το ένα είχε αρπάξει φωτιά πριν τρεις μήνες και αγνοείται η τύχη του.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top