0
Στον εριστικό χαρακτήρα του θύματος αποδίδει ο δράστης τα κίνητρα της δολοφονίας. Ο 73χρονος άστεγος που έπεσε θύμα του επίσης 59χρονου άστεγου στον Άγιο Δημήτριο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ενδεχομένως η συμπεριφορά του να ήταν έντονη, ο δράστης όμως είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για τον μισό ποινικό κώδικα, αφού είχε κάνει φυλακή για απαγωγή, ναρκωτικά, κλοπές, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και τον νόμο περί όπλων…


Θοδωρής Παναγιωτίδης

Στα ίχνη του έφτασαν οι Αρχές ερευνώντας κάθε σημείο που διέμενε άστεγος στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και τους τράβηξε την προσοχή ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που διέμενε ο δράστης και είχε τοποθετήσει λουκέτο έξω από την πόρτα. Έτσι έθεσαν το σημείο υπό παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή προσήγαγαν τον 59χρονο που δεν άργησε να παραδεχτεί την πράξη του να και να την περιγράψει μάλιστα με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς.

Όπως ισχυρίστηκε, επέτρεψε στο θύμα να μείνει μαζί του στον ίδιο χώρο 4-5 ημέρες πριν τον δολοφονήσει. Στο τέλος, όπως ανέφερε, δεν άντεξε τις προσβολές του και τον εριστικό του χαρακτήρα, πάλεψε μαζί του, τον πέταξε πάνω σε μία μπανιέρα και σε μία λεκάνη χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον στραγγάλισε, ενώ μετά έβαλε το θύμα στο υπνόσακό του και πέταξε το άψυχο κορμί του από το φρεάτιο του παλιού ασανσέρ…

Οι ημέρες περνούσαν όμως και η σορός του θύματος είχε αρχίσει και μύριζε πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να τραβάει την προσοχή των περαστικών που αναρωτιούνταν τι είχε συμβεί.
Το γεγονός ότι ο χώρος αυτός ήταν γεμάτος από σκουπίδια δεν έφτανε για να δικαιολογήσει την έντονη δυσοσμία της αποσύνθεσης και έτσι αποφάσισε να μεταφέρει της νύχτα της 11ης Ιανουαρίου τη σορό του και να τον αποθέσει στον κάδο που αργότερα βρέθηκε από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου στις 24 Ιανουαρίου συνελήφθη.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top