0
Διαταγές συγκρότησης επιτροπών που θα αναλάβουν τη θωράκιση σκοπιών της Αστυνομίας σε στόχους που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ύστερα από καταδρομικές ενέργειες κουκουλοφόρων και το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία της Γαλλίας.


Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", η πρώτη διαταγή αφορά στην επισκευή της σκοπιάς στη γαλλική πρεσβεία στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Σέκερη, ακριβώς απέναντι από τη Βουλή. 

Πρόκειται για το σημείο όπου εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα από μέλη της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας" (αργότερα πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην Χαριλάου Τρικούπη), λίγο πριν την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Προβλέπεται δαπάνη ύψους 640 ευρώ για την αποξήλωση των σπασμένων υαλοπινάκων και την τοποθέτηση «αντιβανδαλιστικών-αλεξίσφαιρων τζαμιών, κλειδαριάς, σύρτη, πόμολων και αφαλού».

Η δεύτερη διαταγή αφορά στη θωράκιση σκοπιάς που βρίσκεται έξω από οικία γνωστής πολιτικής οικογένειας, σε κοντινή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αναφέρεται, θα δαπανηθούν 180 ευρώ για την «αποξήλωση υπάρχουσας κλειδαριάς και τοποθέτησης νέας ειδικής κλειδαριάς ασφαλείας, τριών πόμολων εσωτερικά και εξωτερικά της σκοπιάς». Οι επισκευές σε σκοπιές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα συνεχιστούν, καθώς λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί στο πέρασμα του χρόνου έχουν υπάρξει παράπονα από ενστόλους, που αναφέρουν ότι τίθεται σε κίνδυνο  η σωματική τους ακεραιότητα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top