0
Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς για δύο μέρες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας οι σταθμοί Πανόρμου της γραμμής 3 και Συγγρού - ΦιΞ της γραμμής 2, "για τεχνικές εργασίες" όπως ανακοινώνονταν από τα μεγάφωνα του συνόλου των σταθμών κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.


Ποιες είναι αυτές οι τεχνικές εργασίες; Οι επισκέπτες των δύο σταθμών τις αντιλήφθηκαν με την είσοδο τους στους συγκεκριμένους σταθμούς την Δευτέρα το πρωί. Στα σημεία που φιλοξενούνταν έως και την περασμένη Παρασκευή τα ακυρωτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες που θα τεθούν σε λειτουργία μαζί με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Σε ότι αφορά τα "συμβατικά" ακυρωτικά μηχανήματα αυτά έχουν μετακινηθεί σε χώρους πλάγια από τις μπάρες.

Η εγκατάσταση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα δίμηνο ώστε να καλυφθεί το σύνολο του δικτύου των σταθμών με αναγκαστική διακοπή λειτουργίας τις ημέρες που θα γίνονται οι μετατροπές. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  είναι πιθανόν να κλείσουν για την συγκεκριμένη διαδικασία τέσσερις σταθμοί. Μέχρι στιγμής η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της (σ.σ. αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη) όμως το επιβατικό κοινό θα ενημερωθεί μέσω ανακοινώσεων έγκαιρα ώστε να σχεδιάσει τον προγραμματισμό του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του news247 πρόθεση της ΣΤΑΣΥ είναι οι εργασίες αυτές να πραγματοποιούνται μόνο Σαββατοκύριακα ενώ στόχος είναι το επόμενο διάστημα να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τους σταθμούς που θα τίθενται εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει προσδιορισθεί πλέον για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Στην πρώτη αυτή φάση και το νέο σύστημα θα λειτουργεί ταυτόχρονα με το σημερινό μέχρι το διάστημα που θα ξεπεραστούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top