0
Βαρύτατες ποινικές διώξεις για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης κοπέλας που την «φιλοξενούσε» στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.


Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες, ενώ αρνήθηκαν να απολογηθούν. Κα την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας, ζήτω η επανάσταση».

Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των δύο γυναικών, οι Αρχές φαίνονται να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που προφανώς προετοίμαζε τη δράση της.

Συγκεκριμένα εναντίον της 48χρονης Πόλας Ρούπα και της 25χρονης ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τα κακουργήματα είναι:

1. Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και ναρκωτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταματικές-πολιτικές δομές.

2. Διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Τα πλημμελήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δύο γυναίκων είναι αυτά της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. 

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Ρούπα βρίσκονται η μητέρα και η αδελφής της οι οποίες είναι παρούσες απο το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σε ιδιόχειρα σημειώματά τους, η Πόλα Ρούπα και η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη μαζί της το πρωί της Πέμπτης, αντεπιτίθενται με σφοδρότητα στο κράτος, μιλούν για «πόλεμο» και χαρακτηρίζουν σαν «τρομοκράτες» τις «θεσμικές κυβερνήσεις». Αμφότερες ανακοινώνουν ότι έχουν αρχίσει απεργία πείνας και δίψας, ενώ η σύντροφος της Ρούπα ομολογεί πως είναι μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Η δε Πόλα Ρούπα καταγγέλλει της διωκτικές αρχές ότι κρατούν «αιχμάλωτο» τον εξάχρονο γιο της, κάτι που η ίδια θεωρεί ότι συνιστά «αρπαγή ανηλίκου». Η σύντροφος και συνεργός του Νίκου Μαζιώτη χαρακτηρίζει την απομάκρυνση του γιου της από εκείνην σαν την «πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο».

Η 25χρονη γυναίκα που κρατείται ύστερα από την επιχείρηση σύλληψης της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη γράφει χαρακτηριστικά ότι «είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιώ έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».


Από τη δική της πλευρά, σε δύο διαφορετικά σημειώματα που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ώρες, η Πόλα Ρούπα επαναλαμβάνει την «επαναστατική» συνθηματολογία, σε ένα είδους εν θερμώ μαχητικού μανιφέστου. «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» γράφει η Ρούπα. «Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμικές κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της 'διεξόδου από την κρίση'. Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο». Σε άλλο σημείο του χειρογράφου της η Ρούπα αναφέρει ότι «ο ένοπλος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ελπίδα». Και σε ό,τι αφορά στον γιό της σημειώνει ότι «επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα 6χρονο παιδί. Από χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιού μας και να δοθεί σε συγγενικά μας πρόσωπα». 





Μηνυτήρια αναφορά για το παιδί της κατέθεσε η Ρούπα

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Πόλα Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά της η 47χρονη υποστηρίζει ότι οι αρχές κρατούν όμηρο τον 6χρονο γιος της, αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του στην μητέρα και τη θεία της, όπως η ίδια έχει ζητήσει. 

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το γραφείο της 5ης τακτικής ανακρίτριας και η απολογία τους αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι. Οι δυο κατηγορούμενες, δεν θέλησαν να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν αλλά ζήτησαν από την ανακρίτρια να απολογηθούν σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απολογίες τους αναμένεται να είναι τυπικές, στο πνεύμα των γραπτών δηλώσεων που έδωσαν στη δημοσιότητα. 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top