Άγριος καβγάς για ξένα πράγματα (κάτι που συνηθίζουν άλλωστε οι Τούρκοι) ξέσπασε στην τουρκική Βουλή με πρωτοστατούντες τους βουλευτές του CHP που καταγγέλουν την τουρκική κυβέρνηση του ΑΚΡ ότι παρέδωσε τα 18 νησιά και νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στην Ελλάδα και απειλούν ότι θα πάνε οι ίδιοι στα νησιά αυτά για να κατεβάσουν την ελληνική Σημαία και να ανεβάσουν την τουρκική!



Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τον καβγά τον ξεκίνησε ο βουλευτής του CHP Tanju Özcan o oποίος είπε ότι αν χρειαστεί «θα πάει ο ίδιος να αφαιρέσει την ελληνική Σημαία απο τα νησιά αυτά».

Συνέχισε και ο βουλευτής της Tekirdağ  Emre Köprülü που κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι επιτρέπει να κυματίζει η ελληνική Σημαία σε τουρκικά εδάφη!

«Εάν η κυβέρνηση δεν το πράξει τότε θα μπούμε σε μια βάρκα με κόσμο που σκέφτεται σαν εμένα και θα πάμε στο κοντινότερο νησί σε εμάς και θα επιστρέψω στην ελληνική κυβέρνηση την ελληνική Σημαία αναρτώντας την τουρκική. 

Φίλοι από τα AKP, MHP, CHP μπορούν να έρθουν μαζί μας πρέπει να πάμε στην πρώτη γραμμή ως οφείλουμε σαν βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου. Αυτή είναι η γη μας αυτά είναι τα χωρικά μας ύδατα»

Το ωραίο είναι ότι η συζήτηση έλαβε χώρα επί ασχέτου θέματος αφού στην τουρκική Βουλή είχε μόλις κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2017.

Την απάντηση από το ΑΚΡ την έδωσε ο Hakan Cavusoglu ο οποίος-προσέξτε-έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή «Τα Βαλκάνια είναι σαν μέλη σώματος που έχουν ακρωτηριαστεί. Τα αδέλφια μας ζουν στην γεωγραφία της καρδιάς μας. Ως προς τα νησιά του Αιγαίου δεν περιλαμβάνονταν στην Συνθήκη της Λωζάνης αλλά στην Συνθήκη των Παρισίων όταν και κατά την τότε διακυβέρνηση του CHP παραδόθηκαν στην Ελλάδα.

Τότε  κυβέρνηση ήθελε να μετάσχει στις συζητήσεις με τον Βρετανό πρεσβευτή όμως η βρετανική κυβέρνηση δεν το επέτρεψε αυτό.

Ο τότε ΥΠΕΞ Ceval Feridun έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι «η κυβέρνησή μας τότε αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη συνάντηση των Παρισίων ουτε με την ιδιότητα παρατηρητή. Δυστυχώς προέκυψε το θέμα των νησιών (εννοεί την παραχώρηση των Δωδεκαννήσων και όλων των νησίδων του Αρχιπελάγους)»

Έτσι λοιπόν είχαμε πάλι στην τουρκική Βουλή επί της ουσίας όλες τις σοβαρές πολιτικές παρατάξεις να μιλούν για τα ελληνικά νησιά σαν να τους ανήκουν.

Αυτό προϊδεάζει για αναθεωρητική πρόθεση των Τούρκων μόλις βρουν την ευκαιρία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την Ελλάδα εάν είχε πετύχει το τουρκικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μιας και ο Στρατός στην Τουρκία εκφράζει πάντα το CHP.

 
Top