0
Οι ρωσικές αρχές διέταξαν έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση, στο διαδίκτυο, ενός βίντεο που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη καθώς δείχνει δύο νταλίκες να παρασέρνουν σκόπιμα και να χτυπούν κατ' επανάληψη μια αρκούδα, στην τούνδρα της Σιβηρίας.


Το βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης ενός οχήματος δείχνει δύο μεγάλα φορτηγά να κυνηγούν μια αρκούδα που κινείται με δυσκολία στο χιόνι.


Ένας από τους επιβάτες των φορτηγών ακούγεται να φωνάζει "Πάτα την, πάτα την!" και βγάζει μια κραυγή χαράς όταν το όχημα χτυπά το ζώο. Αφού την πάτησαν πολλές φορές, ακούγονται ανδρικές φωνές να σχολιάζουν ότι "είναι ακόμη ζωντανή" και κατόπιν χτυπούν την αρκούδα, που είναι εγκλωβισμένη κάτω από την νταλίκα, με μια σιδερόβεργα.

Η αστυνομία της Γιακουτίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. "Προς το παρόν έχουμε καθορίσει ότι στο βίντεο εμφανίζονται κάτοικοι της Γιακουτίας" είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Φολκ. "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτοί οι τιποτένιοι να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη ποινή", σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόι.

Οι αρκούδες που δεν καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο για να πέσουν σε χειμερία νάρκη μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες και συχνά οι αρχές τις σκοτώνουν αν τυχόν εντοπιστούν κοντά σε πόλεις ή χωριά. Πέρσι είχε προκαλέσει κατακραυγή ένα άλλο βίντεο που έδειχνε εργάτες σε μια στρατιωτική βάση της Αρκτικής να πετούν μια κροτίδα, κρυμμένη μέσα σε φαγητό, σε μια αρκούδα και το ζώο να βρυχάται από τον πόνο.



Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top