0
Την ίδια ώρα που οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν τις ανακρίσεις τους προκειμένου να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ στην περίεργη υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, ο Αλέξανδρος Γερολύματος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο ένας συγκατηγορούμενος του προφυλακίστηκε.


Οι τρεις συλληφθέντες για το κύκλωμα των εκβιαστών οδήγηθηκαν χθες το πρωί στον ανακριτή μετά την προθεσμία που είχαν πάρει την περασμένη Παρασκευή. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιελάμβανε τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έχει συσταθεί από το 2006, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες. 

Μάλιστα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές το κύκλωμα είχε διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Σύμφωνα παντά με τη δικογραφία σκοπός του κυκλώματος ήταν το παράνομο περιουσιακό όφελος με τα μέλη του να προβαίνουν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών. 

Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου μεσίτη πεθερού του Αλέξανδρου Γερολύματου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, όπως αναφέρει η δικογράφια αυτός ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του γαμπρού του ανέθετε στον 49χρονο που προφυλακίστηκε να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Ο πρώτος που απολογήθηκε χθες στον ανακριτή ήταν ο 49χρονος άνδρας που απειλούσε τηλεφώνικά τα θύματα, αμέσως μετά ακολούθησε ο πεθερός του Αλέξανδρου Γερολυμάτου και στο τέλος ο γιος του γνωστού τραγουδιστή. Έπειτα από οκτώ ώρες παραμονής τους στο κτίριο εννέα της σχολής Ευελπίδων, τελικά εξήλθαν από το γραφείο του ανακριτή με τον έναν από αυτούς να οδήγειται στις φυλακές. 

Ο 46χρονος Αλέξανδρος Γερολυμάτος από την αρχή της απολογίας του υποστήριξε την αθωότητα του, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του προσάπτουν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο 69χρονος. Τελικά μετά το πέρας του πρώτου σταδίου της ανάκρισης ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο πεθερός του αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 3000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την εμφάνιση δύο φορών το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πάντως η ανάκριση και οι έρευνες γύρω από την περίεργη υπόθεση συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συλλέξουν κι άλλα στοιχεία και τους δικαστικούς λειτουργούς να καλούν κι άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προκειμένου να βγάλουν το τελικό πόρισμα τους. 

«Αντί να του ζητήσει τα χρήματα που του χρώστουσε του έκαψε το αυτοκίνητο»
Την αθωότητα του Αλέξανδρου Γερολυμάτου υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του, μιλώντας ταυτόχρονα για μια παρεξήγηση που οδήγησε το γιο του σε αυτή την περιπέτεια. «Είναι μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με το χαρακτήρα του γιου μου. Ο γιος μου είναι παντρεμένος και έχει γυμναστήριο όπου εκεί μέσα πηγαίνουν διάφοροι και γυμνάζονται ακόμα και μπράβοι», ανάεφερε ο τραγουδιστής στο protothema.gr και συνέχισε: 

«Στον πεθερό του γιου μου χρωστούσαν κάποια χρήματα και εκείνος γνώρισε έναν μπράβο μέσα από το γυμναστήριο του παιδιού μου και του είπε: "Επειδή είναι κάποιος που μου χρωστάει λεφτά δεν πας να τον εκφοβίσεις να μας δώσει κανένα χιλιάρικο". Κάτι τέτοιο έγινε και έχει γίνει ολόκληρο φούσκωμα. Και αυτός ο μπράβος αντί να πάει να του πει, δώσε κανένα χιλιάρικο στον άνθρωπο που τα χρωστάς, πήγε και του έκαψε το αυτοκίνητο .Και έγινε χαμός. Έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Είναι μια υπόθεση που θα ξεκαθαριστεί γρήγορα».


Ο Γιώργος Γερολυμάτος στο protothema.gr


Ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου



Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top