0
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Χίο καθώς σήμερα ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να αναστατώσει το νησί.


Όλα ξεκίνησα το μεσημέρι της Κυριακής όταν μία ομάδα Αφγανών και Αλγερινών ήρθε στα χέρια για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι δύο ομάδες αντρών καβγάδιζαν έντονα κοντά σε ταβέρνα στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη  κόσμο. 

Τα αρχικά περιορισμένης έκτασης επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα ομάδα μεταναστών να κινηθεί προς ταβέρνα της περιοχής. Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν άμεσα το κατάστημα και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε βολές στον αέρα με σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των μεταναστών στο κατάστημά του.


«Χτύπησαν τον γιο του ιδιοκτήτη με μία πέτρα και αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει κάποιες τυπικές εξετάσεις.  Ο πατέρας του, ο οποίος έριξε στον αέρα έχει συλληφθεί», λέει άνθρωπος που βρισκόταν μπροστά τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό και συμπληρώνει: «Η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών. Επειδή έτρεχαν όλοι μαζί να έρθουν προς τα εδώ πάνω στον καβγά τους, για να τους "διώξει" πυροβόλησε στον αέρα επειδή είχε πολύ κόσμο το μαγαζί και επειδή είχε γίνει κάτι ανάλογο το περασμένο καλοκαίρι όπου κατάφεραν να εισχωρήσουν. Χωρίς αφορμή και λόγο πιάνονται συνέχεια στα χέρια». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios συνολικά έριξε 5 βολές στον αέρα με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα από το Λιμεναρχείο, στο κρατητήριο του οποίου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα το πρωί οπότε και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 άτομα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι του.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που βρέθηκαν στο σημείο λίγη ώρα αργότερα. 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top