Πολεμικό πλοίο της Μ. Βρετανίας αναχαίτισε ταχύπλοο που μετέφερε κοκαΐνη αξίας 40 εκατ. λιρών, μετά από εξάωρη καταδίωξη στην Καραϊβική.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sky News (αλλά και άλλων βρετανικών μέσων), το RFA Wave Knight (υπάγεται στο RFA- Royal Fleet Auxiliary, τον βοηθητικό στόλο του Βασιλικού Ναυτικού) ανέλαβε δράση μετά τον εντοπισμού ύποπτου ταχύπλοου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Πουέρτο Ρίκο και τη Βενεζουέλα την Πέμπτη. Στο πλαίσιο της καταδίωξης αυτής, στον αέρα βρέθηκε το ελικόπτερο Lynx του σκάφους, στο οποίο βρισκόταν και ελεύθερος σκοπευτής των Βασιλικών Πεζοναυτών.


Ο εν λόγω ελεύθερος σκοπευτής έριξε προειδοποιητικές βολές και, αφού αυτές αγνοήθηκαν, συνέχισε με τα πυρά, αχρηστεύοντας τους κινητήρες του σκάφους, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή σκοπευτική ικανότητα, όπως φαίνεται από το ότι κατάφερε κάτι τέτοιο ενώ ήταν σε ελικόπτερο εν πτήσει.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και επιβιβάστηκε σε αυτό η ακτοφυλακή των ΗΠΑ, η οποία κατάσχεσε 350 κιλά κοκαΐνης. Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού είπε πως τα ναρκωτικά θα είχαν αξία 14 εκατ. λίρες εάν είχαν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν οι άνδρες της ακτοφυλακής επιβιβαστούν στο σκάφος, το πλήρωμά του έριξε στη θάλασσα και άλλη κοκαΐνη, 650 περίπου κιλών, που θεωρείται πως ήταν αξίας άλλων 26 εκατ. λιρών. 

 
Top