«Καρφιά» για Αναστασιάδη και Λαζόπουλο εξαπέλυσε ο  Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Arena FM 89,4, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. 


Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για:

-την κριτική που δέχεται: «Κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας. Όταν εκτίθεσαι και παίρνεις δημόσιες θέσεις, πρέπει να ανέχεσαι την κριτική». 

-τους χαρακτηρισμούς που του κάνουν και την κόντρα με τον Λαζόπουλο: «Ένας πολύ γνωστός... γκέι, που ποτέ δεν ομολόγησε την ιδιαιτερότητα του, ο Λαζόπουλος με έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές. Ενώ είναι γνωστό το τι κάνει στη προσωπική του ζωή δεν το έχει ομολογήσει ποτέ. Εγώ έχω ύψος 1.79. Στο ποδόσφαιρο έπαιζα στόπερ και αμυντικό χαφ και στην εποχή μου ο μέσος όρος ήταν μικρότερος. Ο ψηλότερος παίκτης, ο Στεφανάκος ήταν 1.82. Με ενοχλεί όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν κάποιοι. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως δεν έχω κάνω πράγματα στη ζωή μου, ανεξαρτήτως διαφορών. Για τον Λάκη Λαζόπουλο: «Είναι ο μεγαλύτερος κρυφός... γκέι που υπάρχει στην Ελλάδα και είναι και ανήθικος άνθρωπος στην ακραία του μορφή επειδή στοχοποιεί τίμιους ανθρώπους. Έχει αλλοιώσει την προσωπικότητα μου και έφτιαξε έναν επίπλαστο χαρακτήρα μου. Στη προσωπική μου ζωή ότι ήθελα να πάρω το πήρα. Δεν έχω κάποιο κόμπλεξ απλά δεν μου αρέσει η παράφραση της πραγματικότητας. Ένας γκέι με είπε κοντό επειδή δεν είχε κάτι άλλο να πει. Ο άνθρωπος δεν είχε τι άλλο να πει και έφτιαξε μια διαδικασία δυσφημίσεως προς το πρόσωπο και όταν συναντηθήκαμε από κοντά μου ζητούσε γονατιστός συγνώμη». 

-το δικόγραφο κατά του Άγγελου Αναστασιάδη: «Εγώ είχα δικαιολογημένα παράπονα που δεν σκόπευα ποτέ να δημοσιεύσω αλλά ήμουν υποχρεωμένος να τα γράψω όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν παραιτήθηκε ενώ είχαμε συμφωνήσει να παραιτηθεί και την άλλη μέρα πήγε στη ΠΑΕ και ζήτησε το χαρτί της απολύσεως. Μάλιστα, έδωσε δύο συνεντεύξεις όπου ζητούσε το χαρτί της απολύσεως. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είχαμε συμφωνήσει πως μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα παραιτούνταν. Εγώ δεν είχα σκοπό να προσβάλω ή να θίξω κανέναν. Το δικόγραφο ήταν μια απάντηση στα δικά του λεγόμενα σε δύο Μέσα. Κάναμε δύο τεράστιες νίκες με Ολυμπιακό και Πανιώνιο αλλά και τεράστιες ήττες με Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, με Λεβαδειακό με το ζόρι ισοφαρίσαμε και στα παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε τις νίκες δεν είχαμε την ανάλογη εικόνα». 

-το ζήτημα με το ξενοδοχείο: «Όσον αφορά το ξενοδοχείο, αναφέρθηκε γιατί δεν έχει ακουστεί ξανά όλο το προπονητικό τιμ να αφήσει τους ποδοσφαιριστές μόνους του και να πάει να κοιμηθεί σπίτι του. Είναι δυνατόν να μην ήθελε να χρεώσει εμένα 100 ευρώ; Η σπουδαία παράβαση που αν θα πάμε στα δικαστήρια θα γίνει δεκτή, είναι η δικαιολογία που λέει πως έφυγε για να μην με χρεώσει 100 ευρώ». 

-τις σχέσεις με τον Σαββίδη και την εμπλοκή του Αναστασιάδη: «Υπάρχει μια πατροπαράδοτη έχθρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Λάρισας που προσπαθώ να καταργήσω. Σε προσωπικό επίπεδο με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ έχουμε κάτι παραπάνω από άριστες σχέσεις. Όταν έφερα τον προπονητή στη Λάρισα, όλοι μου έλεγαν πως έφερα τον ΠΑΟΚτσή και με έβρισαν οι οργανωμένοι για αυτό. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ διαλέγει ο συγκεκριμένος προπονητής να μην σηκωθεί ούτε μια φορά από τον πάγκο, να γίνονται σχόλια συνεχώς σε όλη τη Λάρισα και να μη δώσει ούτε μια εντολή. Δεν έχω λόγο να το παρατηρήσω όλο όταν έχω τραβήξει όσα έχω τραβήξει για να τον φέρω στη Λάρισα; Δεν γίνεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι να μην φοράει την φόρμα της ΑΕΛ που φοράει στα άλλα παιχνίδια και να μην κάνει ούτε μια παρατήρηση. Αυτά έχει δικαίωμα να τα σχολιάσει ένας άνθρωπος που έβαλε πλάτη για να τον φέρει στην ομάδα. Η Λάρισα θα παλέψει για την παραμονή της και εγώ κριτικάρω την απόδοση της με ομάδες που έχουν κοινούς στόχους. Εμείς δεν πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο όπως κάναμε στο παρελθόν, τώρα χτίζουμε ομάδα». 

-τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο: «Για το ποδόσφαιρο έχει χαλάσει η δημόσια εικόνα μου και για το πάθος μου έχω μπλέξει με έναν κυκεώνα ανθρώπων. Εγώ ήμουν δηλωμένος Παναθηναϊκός μέχρι το 1989 όπου με περίμεναν μπράβοι του Βαρδινογιάννη και με χτύπησαν επειδή είπα είχα το σθένος και είπα κάποια πράγματα. Η πρώτη ομάδα που πήρα ήταν το 2003 ο ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος βρισκόταν στο τοπικό με χρέη 15.000.000 ευρώ. Σε δύο χρόνια είχαν εξοφληθεί όλα τα χρέη, η ομάδα ανέβηκε στη Β’ εθνική και δύο χρόνια έχασε την άνοδο στην Α’ για έναν βαθμό. Κατασκεύασα προπονητικό κέντρο 100 στρεμμάτων με δικά μου χρήματα. Τότε έχανε την άνοδο η ομάδα στον βαθμό και υπήρχε η παράγκα του Μητρόπουλου. Ο μετέπειτα αγοραστής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χρηστοβασίλης, στο παιχνίδι που παίζει η ομάδα του, ο Ηλυσιακός, μαζί με τον Πανθρακικό, βάζει 14 αναπληρωματικούς που ήταν παιδάκια και τρώει γκολ στο 90’. Τη προηγούμενη Κυριακή που έπαιζα εγώ με τον Ηλυσιακό ο Τεροβίτσας σφύριξε τέσσερα πέναλτι και χάσαμε 4-3. Οι «Blue Valeros» που είναι ο πιο σημαντικός σύνδεσμος της ομάδας έχουν γράψει 8 τιμητικές σελίδες για εμένα. Όταν έφυγαν έκλαιγαν όλοι και έφυγα για προσωπικούς μου λόγους. Είχα δυο πιτσιρίκια, πέντε και δύο ετών και δεν μπορούσα να πάω στα Γιάννενα. Στη συνέχεια, όταν πήγα στη Πάτρα η ομάδα ήταν πάλι τέταρτη εθνική με χρέη 3.300.000 ευρώ ΙΚΑ και εφορία και 46 προσφυγές. Σε τρία χρόνια ανεβήκαμε από τη τέταρτη εθνική στη δεύτερη και τρία χρόνια παίζαμε συνέχεια πλέι – οφ. Ακόμα ακούγονται οι κασέτες που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Σαρρή και τον Κουρίδη για το πως με έστηναν με τον Πλατανιά. Αν δεν ανέβαινε ο Πλατανιάς θα ανέβαινε η Παναχαΐκή με ξεχρεωμένα όλα τα χρέη της και καινούριο προπονητικό κέντρο 40 στρεμμάτων. Την άφησα την ομάδα ξεχρεωμένη και στη Β’. Γιατί υπάρχει αυτή η παράφραση της πραγματικότητας; Τέλος, την ΑΕΛ όταν την ανέλαβα, ήταν στη Β’ εθνική με χρέη λίγα γιατί ήταν καινούρια ΠΑΕ, χωρίς αδειοδότηση και με μονάχα έναν παίκτη, τον Πανούση. Μέσα σε έναν χρόνο πήρε το πρωτάθλημα, ξεχρέωσε εντελώς και αγόρασα το προπονητικό κέντρο στο όνομα μου. Η ομάδα κατάφερε και ανέβηκε κόντρα σε ένα φοβερό κατεστημένο όπου κέρδισε μόνο δύο πέναλτι ενώ οι αντίπαλοι μας κέρδισαν 8-9 πέναλτι. Επί 13 χρόνια που είμαι ιδιοκτήτης ομάδας, αυτά ήταν τα πρώτα πέναλτι που κέρδισα». 

-τις κατηγορίες πως έχει φιλία με τον Ολυμπιακό: «Εγώ είμαι αυτός που έκανε τις δύο δικογραφίες όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν. Κατάλαβα ότι αν πήγαινα λύσω τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μέσα από το ποδόσφαιρο θα πλήρωνα ακόμα πρόστιμα. Έχω πληρώσει 850.000 ευρώ πρόστιμα για κρίσεις κατά της διαιτησίας. Είμαι άνθρωπος που έχει ταλαιπωρηθεί και έχω χρήματα που κέρδισα επειδή δουλεύω σαν το... σκυλί επί 42 χρόνια. Αυτοί που καταδικάστηκαν ήταν κατηγορούμενοι από εμένα και κανείς άλλος δεν πήγε να καταθέσει. Το 2012 έφυγε εκείνο το σύστημα και η Παναχαϊκή κατάφερε και ανέβηκε. Έφυγε από εμένα εκείνο το κυνηγητό και με βρήκε ένα άλλο κυνηγητό. Ήταν φιλοσοφία μου εμένα να κάνω μια ηρεμία με τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Δεν έχω καμία διάθεση και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μπροστά μου. Ήμουν δικηγόρος του Σταύρου Βρέντζου, θείου του Γιάννη Βρέντζου που είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Εξαιτίας του Γιάννη Βρέντζου αλλά και του ποδοσφαιριστή του Πλέγα που προσπάθησε να μου κλέψει ο Παναθηναϊκός και τον πούλησα, υπήρξε αυτή η ειρήνη με τον Ολυμπιακό χωρίς να υπάρχει καμία φιλία. Όλοι είδαν πως παίξαμε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα».

 
Top