Οι αστυνομικοί των τριών διμοιριών MAT που υπηρετούν στη Χίο, έδειξαν το ευαίσθητο πρόσωπό τους. Το μεσημέρι άφησαν πίσω τους τα κλομπ, τα κράνη και τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και με χαμόγελο υποδέχθηκαν στο ξενοδοχείο «Aegean Dream» 50 παιδιά από άπορες οικογένειες της Χίου και την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο σκοπός ένας. Να τους δωρίσουν το γεύμα που προοριζόταν για εκείνους. Παίζοντας τον «ρόλο» των γονέων που δεν γνώρισαν ποτέ, οι ΜΑΤατζήδες μίλησαν με τα παιδιά σχεδόν για τα πάντα. Για το ρόλο τους, το σκοπό τους, ακόμα και για ζητήματα βαθύτερου ενδιαφέροντος όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, υποσχόμενοι ότι σύντομα θα ξαναβρεθούν μαζί τους μέσα από νέα δράσης αλληλεγγύης.


«Προκειμένου να αποδείξουμε εμπράκτως την αγάπη μας για τα παιδιά της «Κιβωτού» αποφασίσαμε να προσφέρουμε τα γεύματά μας. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση μέσα από την οποία θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε ο επικεφαλής των Υ.Α.Τ. στη Χίο Αστυνόμος Τρ. Χατζηγεωργιάδης.

«Στόχος της ομάδας στην οποία όλοι Αστυνομικοί είναι πτυχιούχοι, είναι να κάνουμε την ασπίδα μας, ασπίδα στοργής, φροντίδας και αγάπης δείχνοντας τον δρόμο που φωτίζουν οι φάροι της αγάπης και της προσπάθειας. Κανένα παιδί μόνο του μέσα στη μοναδικότητα της ζωής. Τα παιδιά είναι η ασπίδα της κοινωνίας, είναι τα όνειρα και η ελπίδα μας, είναι το αύριο αυτό του τόπου. Αν η ΕΛ.ΑΣ. δεν στηρίξει τα όνειρα αυτών των παιδιών τότε η φωτεινότητα θα γίνει σκοτάδι», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντών Αστυνομικών Σ. Ταχματζίδης.


 
Top