Τους αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τίμησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (19/9) στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων του πολιτικού και αθλητικού κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, τόνισε πως «στόχος μας το 2020 είναι η αποστολή περισσότερων από 100 αθλητών και αθλητριών στο Τόκιο, όπου θέλουμε να είμαστε και στην πρώτη 20άδα της κατάταξης των μεταλλίων». 



Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε έμφαση στην προσφορά των χορηγών, λέγοντας πως «χωρίς αυτούς οι περισσότεροι δεν θα είχαμε πάει στο Ρίο. Χάρη στο πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή", τα καταφέραμε».

Τελευταία τιμήθηκε η δις Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, η οποία δήλωσε ότι μεγαλύτερη ικανοποίηση για εκείνην αποτέλεσε η χαρά του πατέρα και προπονητή της. 
Τη βράβευση των Ολυμπιονικών έκαναν Ολυμπιονίκες προηγούμενων ετών αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή. Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη (εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα της) από τον Ολυμπιονίκη Γεώργιο Ρουμπάνη. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan.gr Ιωάννη Σπανουδάκη. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από τους Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.


Οι 4ες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα. Ο 5ος Βύρων Κοκκαλάνης από τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο. Η 6η τετράκωπος ελαφρών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Στέλιο Μυγιάκη. Η 6η Εθνική ομάδα πόλο από τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη. Ο 7ος Κώστας Φιλιππίδης από την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη. Η 8η Βούλα Παπαχρήστου (εκπροσωπήθηκε από τον αδερφό της) από τη Βιργινία Κραβαριώτη. Η 8η τετράκωπος βαρεών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο.


Ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ παρευρέθη στην εκδήλωση ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Υποβασταζόμενος από την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου ανέβηκε με δυσκολία στο βήμα για να μιλήσει για τους αθλητές της ιστοπλοΐας που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


Ξεσπώντας σε κλάματα συγκίνησης, τόνισε πως «αυτό που δεν γνώριζουν οι Έλληνες είναι πως οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους ευχαρίστησε για το χαμόγελο που χάρισαν στη χώρα αυτές τις δύσκολες μέρες».



 
Top