Μαλλιά-κουβάρια έχει γίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι συνελήφθησαν από Αμερικανούς πράκτορες να... κατασκοπεύουν μεταμφιεσμένοι τις κινήσεις των μελών της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής.

Ο «σκοτωμός» του Νίκου Παππά με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο στα πολιτικά και δημοσιογραφικά χρονικά. 


Όσο και να αναζητήσει κανείς κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν ουδείς μπορεί να ανακαλέσει εύκολα παρόμοιο περιστατικό. Οι δημοσιογράφοι να έχουν μεταμφιεστεί φορώντας περούκες και να έχουν στήσει... καρτέρι σε υπουργούς για να αποκαλύψουν κάτι περίεργο. Και στη συνέχεια, μόλις οι συνεργάτες του υπουργού αντιλαμβάνονται το κυνηγητό ειδοποιούν Αμερικανούς πράκτορες οι οποίοι συλλαμβάνουν τους δημοσιογράφους σαν ύποπτους και τους αφήνουν ελεύθερους αφού έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους...

Το χωρίς προηγούμενο... κυνηγητό του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους ανταποκριτές των δύο τηλεοπτικών σταθμών δεν περιποιεί τιμή στους δύο δημοσιογράφους. Οι οποίοι μάλιστα στην αρχή διέψευσαν ότι ήταν μεταμφιεσμένοι κι ότι συνελήφθησαν, αναγκάστηκανούν όμως να αναδιπλωθούν και να ανασκευάσουν τις αρχικές τους δηλώσεις δίνοντας εξηγήσεις γιατί μεταμφιέστηκαν φορώντας... περούκες θέλοντας να κάνουν... δημοσιογραική έρευνα. 

Το ενδιαφέρον, ειδικά για τον Θάνο Δημάδη είναι ότι συνεργαζόταν με Μέσα Ενημέρωσης που θεωρούνται φιλικά προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, τα μέσα με τα οποία συνεργάζονται οι δύο δημοσιογράφοι αποδοκιμάζουν ένα-ένα τους δύο ρεπόρτερς. Η είδηση ότι οι δύο ανταποκριτές που προσήχθησαν από αμερικανούς πράκτορες προς ταυτοποίηση στη Νέα Υόρκη παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι το ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη στο οποίο διέμενε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής εν αναμονή της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έπεσε σαν βόμβα στην Αθήνα και στην αρχή πολλοί την αντιμετώπισαν με καχυποψία και επιφυλάξεις. 

Πρωταγωνιστές σε όσα συνέβησαν στο «Μεγάλο Μήλο» ήταν οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης, ανταποκριτής του Alpha στις Ηνωμένες Πολιτείες και Δημήτρης Σουλτογιάννης, που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Για πολλούς ο Θάνος Δημάδης θεωρείται φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτός των άλλων συνεργαζόταν και με την ιστοσελίδα periodista.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών. 

Όλα συνέβησαν στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης) έξω από το ξενοδοχείο Westin Grand Central της Νέας Υόρκης όταν οι δύο δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι, φορώντας περούκα ο ένας (ο Θάνος Δημάδης του Alpha) και τζόκεϊ ο άλλος (ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star) τις κινήσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και των συνεργατών του.

Σε τηλεγράφημα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι «έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει περίπου 20 δολάρια στον δημοσιογράφο Γιώργο Χριστοφορίδη που εργάζεται στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην αποστολή στη Νέα Υόρκη.

Αυτή φέρεται να είναι η επίμαχη απόδειξη


Τι απαντούν οι δύο δημοσιογράφοι

Και οι δύο δημοσιογράφοι απάντησαν σε όσα τους προσάπτονται με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο ένας, και με ανάρτησή του στην ιστοσελιδα star.gr ο δεύτερος.

Τόσο ο Θάνος Δημάδης όσο και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης  επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει ο υπ. Επικρατείας προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος του Alpha, μάλιστα, επιβεβαίωσε με την ανάρτησή του τη μεταμφίεσή του με περούκα και τζόκεϊ.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής: 

«Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς! 

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν. 

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατΤι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά που κοιταζόμασταν με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου. 


Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».




Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σουλτογιάννης διέψευσε τις πληροφορίες ότι συνελήφθη καθώς μιλά για «απλή εξακρίβωση στοιχείων» και υποστηρίζει ότι η μόνη μεταμφίεσή του ήταν ένα τζόκεϊ. 


Έγραψε στο star.gr o δημοσιογράφος: 

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!» 

Ο δημοσιογράφος του «Star» - Στη φωτογραφία διακρίνεται η περούκα και το καπέλο που φορούσε 


Αποδοκιμάζουν τους μεταμφιεσμένους ρεπόρτερ η Εφημερίδα των Συντακών και το periodista.gr

Με κείμενά τους που αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες τους η Εφημερίδα των Συντακτών και η ιστοσελίδα periodista.gr παίρνουν αποστάσεις από τον Θάνο Δημάδη αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές που χρησιμοποίησε στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΦ.ΣΥΝ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.

Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της.

Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».

Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».

Το periodista.gr έγραψε σε ανάρτησή του με τίτλο «Ο Θάνος Δημάδης, το Periodista.gr, το καρναβάλι στη Νέα Υόρκη και τα καρναβάλια της Αθήνας»
Σύντομα και απλά.

Χθες στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και τον χρέωσαν συνελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές

Οι δύο δημοσιογράφοι, Θάνος Δημάδης του ALPHA και Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR, παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Ο Θάνος Δημάδης, ο οποίος συνεργάζεται με σειρά ΜΜΕ, από τον Alpha, μέχρι το thetoc και την Εφημερίδα των Συντακτών, ξεκίνησε να αρθρογραφεί ελεύθερα στο Periodista. gr τον περασμένο Ιούλιο. Χθες, μετά το συμβάν στις ΗΠΑ επικοινωνήσαμε με τον δημοσιογράφο, μιλήσαμε μαζί του και συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα να μην συνεχιστεί η συνεργασία με το Periodista.gr. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το Periodista.gr διαφωνεί με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Γενικά διαφωνούμε με τις πρακτικές παπαράτσι και δεν θεωρούμε ότι οι περούκες είναι εξοπλισμός για ανταποκριτές στις ΗΠΑ. Κυρίως, όμως, στη μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή, αυτή η κυβέρνηση, στη μάχη κατά της διαπλοκής, στη μάχη για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, στη μάχη ενάντια στα δομημένα συμφέροντα είμαστε κάθετα στο πλευρό της και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές σε σχέση με τον δικό μας ρόλο, ειδικά όταν οι ολιγάρχες των μίντια έχουν εξαπολύσει με κάθε τρόπο επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, της διαφάνειας και της δημοκρατίας. 

Για την υπόθεση πρέπει εκτός από τους δύο δημοσιογράφους να απαντήσουν και οι ιδιοκτησίες του Alpha και του Star. 

To periodista.gr ενημερώνει τους αναγνώστες του λοιπόν, ότι ουδεμία σχέση έχει με τις ενέργειες του συνεργάτη του, δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για τις προθέσεις του και δεν εγκρίνει, ούτε αναγνωρίζει φυσικά, πρακτικές μασκαρέματος και πλαστογραφίας που υποκρύπτουν σκοπιμότητες, τις οποίες πρέπει να αναζητήσει κανείς στους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής. 

Πάμε παρακάτω.

Βγήκαν από χθες το βράδυ από το λαγούμι τους οι γνωστές κόνιδες της Δεξιάς, οι καρπαζοεισπράκτορες των αποστατικών μορφωμάτων και διάφορα καρναβάλια που τα γνωρίζουμε πολύ καλά για να μας κατηγορήσουν ότι εξαφανίσαμε τα άρθρα του Θάνου Δημάδη από το Periodista.gr. Δεν σκέφτηκαν ή δεν θέλησαν να σκεφτούν οι... Τιτάνες της σκέψης ότι κανένα άρθρο δεν εξαφανίστηκε. Απλά αφαιρέθηκε η στήλη που είχε δημιουργηθεί για να υποδέχεται να άρθρα του Θάνου Δημάδη. Και πως θα εμφανίζονται τα άρθρα, αφού αφαιρέθηκε η στήλη; Το Periodista.gr είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με άλλους αρθρογράφους. Όταν σταμάτησε η συνεργασία, οι στήλες τους αφαιρέθηκαν και τα άρθρα τους δεν εμφανίζονται πια. Για όποιον θα θέλει, όμως, είναι στη διάθεσή του. 

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σύντομα...

ΥΓ: Κάποιοι "φίλοι" που στις μεγάλες μάχες κρύβονται, την στιγμή που το periodista.gr δίνει καθημερινά μάχη στην πρώτη γραμμή ας είναι πιο προσεκτικοί σε όσα γράφουν γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά. Μα πάρα πολύ καλά...

Εκτός Star ο Δημήτρης Σουλτογιάννης

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Star έληξε τη συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη, μέχρι χθες ανταποκριτή του καναλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παππάς: «Τεράστια η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα»

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο... μασκαρεμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

 
Top