Προειδοποιητική «βολή» εκτιμούν οι αρχές ότι ήταν τα μασούρια με την δυναμίτιδα που άγνωστοι πέταξαν στην είσοδο του σπιτιού του συνιδιοκτήτη του φημισμένου «Nammos» προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.


Στον απόηχο όσων συνέβαιναν το βράδυ της Τετάρτης εντός και εκτός του αστυνομοκρατούμενου κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στη Συγγρού όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες,  περίπου 20 χλμ πιο μακριά, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, συγκεκριμένα στην Παλαιά Πεντέλη, ανενόχλητοι κάποιοι σκορπούσαν τρόμο.
  
Λέγεται ότι ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα μασούρια δυναμίτιδας που έσκαγαν πάνω στην μπροστινή είσοδο της κατοικίας του συνιδιοκτήτη του διάσημου Nammos, Κωνσταντή Κουσαθανά ακούστηκε σε απόσταση έως και πέντε χιλιόμετρα πιο μακριά. Σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές, αφού τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του βρίσκονταν στη Μύκονο.




Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες γνώριζαν για την απουσία του κ. Κουσαθανά από την κατοικία της Πεντέλης και πως με την ρίψη δυναμίτιδας δεν ήθελαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση να του κάνουν κακό, αλλά να τον προειδοποιήσουν…
  
Ποιος όμως και γιατί έβαλε στο στόχαστρο τον mr Nammos; Έναν οικογενειάρχη και χαμηλού προφιλ επιχειρηματία, συμπαθή στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου που σύμφωνα με πολλούς ουδέποτε έχει δώσει αφορμές; 

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν δυο πιθανά σενάρια που ενδεχομένως ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης αναμένοντας παράλληλα και την συμπληρωματική κατάθεση του κ. Κουσαθανά ο οποίος σε πρώτη φάση δηλώνει άγνοια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υποψιάζεται  ποιος ή ποιοι είχαν πρόθεση να τον βλάψουν. 

Το πρώτο σενάριο λοιπόν, αφορά στις προσωπικές επιχειρηματικές κινήσεις του και όχι στην συμμετοχή του στο μετοχικό σχήμα του Nammos, που κάλλιστα θα μπορούσε λόγω της διαχρονικής του επιτυχίας, της φήμης του και τους τζίρους των εκατομμυρίων ευρώ να μπει στο μάτι αρκετών.
  
Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή ενός boutique hotel με την επωνυμία Portes που άνοιξε ο Κωνσταντής Κουσαθανάς μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, με τον οποίο συμμετέχουν και στο ιταλικό εστιατόριο Obati που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Μαζί άνοιξαν πρόσφατα και το The Liberty Breakfast Room στον περιφερειακό δρόμο του νησιού, αν και οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζουν την έρευνα τους και σε άλλες ενασχολήσεις του από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν οικονομικές διαφορές με τρίτα πρόσωπα.



Το άλλο σενάριο που εξετάζεται αφορά σε συγγενικό του προσώπου, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών. Δηλαδή, ερευνούν το ενδεχόμενο, ο στόχος να μην ήταν ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας αλλά κάποιος από το ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον που φέρεται να έχει αντιπαλότητες με κατοίκους της περιοχής με αφορμή οικοδομικές δραστηριότητες. 
  
Την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Ασφάλεια, που εξετάζει προσεχτικά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών σπιτιών. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ρίψη δυναμίτιδας στο σπίτι του επιχειρηματία ήταν προειδοποιητική βολή, συστήνοντας του να λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του ωσότου διαλευκανθεί η υπόθεση.





 
Top