Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Στην περίπτωση που θα διαβάσετε στη συνέχεια, οι ψεύτες και οι υβριστές χάρηκαν μερικά χρόνια παραπάνω λόγω της βραδυπορίας στην απόδοση δικαιοσύνης. Όμως τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς και η λάσπη επιστράφηκε από τον ανεμιστήρα στους εμπνευστές της.


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση της 19ης Σεπτεμβρίου δικαιώνει πανηγυρικά και επιδικάζει αποζημίωση στον επικεφαλής του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου για την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της ιστοσελίδας www.olympiacos24.gr και των υποκρυπτόμενων ιδιοκτητών του υπό την επωνυμία της εταιρίας που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Ονομάζεται ΒΑ ΜΑ WEB ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Το Δικαστήριο πήρε μια απόφαση που αποτελεί πλέον δικαστικό προηγούμενο καθώς εκκρεμούν κι άλλες αγωγές για ανάλογες πρακτικές που ακολούθησαν και άλλα Μέσα τα τελευταία χρόνια, ως άξιοι συνεχιστές της ιστοσελίδας olympiacos24.gr.

Οι άνθρωποι της εταιρίας ΒΑΜΑ (τι να σημαίνουν άραγε τα αρχικά της;) θεωρούνται με δικαστική βούλα ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ, καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο το δικαστήριο έκρινε ότι «προκύπτει πρόθεση που κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος, με αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου του και περιφρόνησης της προσωπικότητας του, ήτοι σκοπός εξύβρισής του…

… Με τις εκφράσεις αυτές κρίνεται ότι οι συντάκτες των επιλήψιμων δημοσιευμάτων εξωτερίκευσαν με απαξιωτικό τρόπο για τον ενάγοντας τις πεποιθήσεις τους για αυτόν, σε ένδειξη της καταφρόνησης προς το πρόσωπό του, προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την κοινωνική του υπόληψη, στο οποίο άλλωστε απέβλεπαν. Περαιτέρω η προβολή των φωτογραφιών του ενάγοντος δημοσίως, χωρίς τη συναίνεσή του τελευταίου ως εικονιζομένου, αποτελεί καθεαυτή παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του».

Στην πολυσέλιδη απόφαση του δικαστηρίου περιγράφεται λεπτομερώς από τον πρόεδρο και την εισηγήτρια του Πρωτοδικείου με ποιον τρόπο οι «συντάκτες» του «olympiacos24.gr» - το οποίο παραμονές της εκδίκασης της υπόθεσης κατέβηκε και εξαφανίστηκε από το Διαδίκτυο - εξύβριζαν με χυδαίο τρόπο τον Βασίλη Παπαθεοδώρου λόγω των απόψεων που εξέφραζε τότε μέσα από την ιστοσελίδα gazzetta.gr την οποία διηύθυνε. 

Τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που κατέθεσε ο Αδαμάντιος Μπασαράς, πληρεξούσιος δικηγόρος του ενάγοντος, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ήταν ουκ ολίγα και οδήγησαν σε μια απόφαση που αποτελεί δικαστικό χαστούκι για τους εναγόμενους και όχι μόνο:

Αποτελεί ράπισμα στο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την χυδαία προπαγάνδα τους που μη υπολογίζοντας τίποτα, επιχειρούσε να εξευτελίσει οποιονδήποτε σήκωνε τη φωνή του απέναντι στο πιο θλιβερό σύστημα γέννησε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός. 

Η δικαίωση του δημιουργού του SDNA ήρθε σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα. Που όλα βεβαίως έχουν έναν κοινό κατασκευαστή. Η θλιβερή προσπάθειά τους να βαφτίσουν «συκοφάντες» όσους αποκαλύπτουν χωρίς φόβο και πάντα με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού, τις αμέτρητες εμπλοκές τους σε σκάνδαλα επιστράφηκε με εκκωφαντικό τρόπο. Και απέδειξε ότι η δικαιοσύνη το μοναδικό καταφύγιο όσων δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάματα.

Η δικαστική απόφαση αυτή είναι μόλις η πρώτη και ουσιαστικά αποτελεί πρόκριμα και ηθική δικαίωση όχι μόνο για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου αλλά και για δεκάδες άλλους ρεπόρτερ. Διότι ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι στη διάρκεια της θλιβερούς εξαετίας στοχοποιήθηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους με δημοσιεύματα που λειτουργούσαν υπό μορφή απειλής και εκτελεστικού αποσπάσματος.

Η εταιρία ΒΑΜΑ, όπως αποδείχθηκε από την εξέταση του καταστατικού της ώστε να εμφανιστούν οι νόμιμοι διαχειριστές της, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της προέβη σε αλλεπάλληλες μεταφορές. Κάποια στιγμή μάλιστα εμφάνισε ως διαχειριστή τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη και έδρα την οδό Ιάσονος 2, όπου σήμερα εδρεύουν τα Παραπολιτικά και βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της εταιρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τελικώς η εταιρία ΒΑΜΑ πέρασε στον Μιχάλη Ανδρεάδη που τελικά καταδικάστηκε όντας ο τελευταίος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας, πριν βάλει λουκέτο και αποτελέσει παρελθόν.

ΠΗΓΗ
 
Top