Την παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ - αλλά και της UEFA - αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση Δασκαλόπουλου για την «εγκληματική», όπου εκτός των προσώπων, θα ελεγχθεί πειθαρχικά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός!


Σε μπελάδες δεν μπαίνουν μόνο τα πρόσωπα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε δίκη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και είναι βέβαιο ότι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και από την αθλητική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, μία από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για την οποία προτείνεται η παραπομπή του σε δίκη, είναι για:

«Δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αυτόν αλλοίωση της έκβασης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, ορισμένοι εκ των οποίων περιέχονται και σε στοιχηματικές διοργανώσεις».

Ειδικά για την παραπάνω κατηγορία και βάσει των όσων προβλέπουν οι Κανονισμοί του ποδοσφαίρου, αναμένεται να παρέμβει και να επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αποτελείται από τακτικούς δικαστές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν υποχρεούται να καλέσει μόνο τα πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά και τις ΠΑΕ που συνδέονται με τους εμπλεκόμενους.

Όπως θα θυμόμαστε από το πόρισμα και τα συμπεράσματα από την ανάκριση που πραγματοποίησε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, ένα από τα ματς που θεωρείται –από τον ανακριτή- ως χειραγωγημένο είναι και το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη στις 6/1/2013.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι ομάδες που θα κριθούν υπαίτιες για χειραγώγηση αγώνων και ειδικά αν το αποτέλεσμα έχει επιτευχθεί ή περιλαμβάνονται σε στοιχηματικά κουπόνια, απειλούνται με βαρύτατες καμπάνες, όπως ο υποβιβασμός ή η αφαίρεση βαθμών.

Βέβαια, εκτός από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα παρέμβουν και τα πειθαρχικά όργανα της UEFA για να επιληφθούν και αυτά με τη σειρά τους, αν κριθεί απαραίτητο, όπως έχει γίνει με άλλες ομάδες στο παρελθόν (Ολυμπιακός Βόλου, Φενέρμπαχτσε κ.α.).

 
Top