Στην εξαγορά από κοινού (50-50) της εταιρείας Superfoods, η οποία έκανε ευρέως γνωστή στους Έλληνες τη σπιρουλίνα και το ιπποφαές, προχώρησαν οι οικογένειες Παύλου Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ) και Γεωργίου Παπάζογλου (ΠΑΦΑΡΜ).



Η Superfoods δημιουργήθηκε από την εταιρεία Αstra Medical Hellas Superfoods συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εταιρείες στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής. Πέρυσι τζίρο τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, αποτελεί πλέον τον νέο χορηγό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (8/8).

Η ιστοσελίδα leoforos.gr, ιδιοκτησίας της DPG MEDIA GROUP του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέβαλλε το πολύ σημαντικό αυτό deal για την «πράσινη» ΚΑΕ, με το ακόλουθο δημοσίευμα: 

Παναθηναϊκός και Superfoods από σήμερα και στο εξής θα προχωράνε μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλον, χέρι-χέρι. Δύο κορυφαία brands το καθένα στο είδος του και στον τομέα του, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μοναδικό στόχο να κατακτήσουν όλες τις κορυφές που θα βρουν στον δρόμο τους.

Το «τριφύλλι», πλέον, μπαίνει σε ένα άλλο μονοπάτι. Βαδίζει στον δρόμο που επιτάσσουν οι επιταγές των καιρών μας. Τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και όλα αυτά που ξέραμε μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από την κρίση για να δείξουν ότι και τη… λύση έχουν αλλά και ότι μέσα από τις κρίσεις γεννιούνται ευκαιρίες.

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

Οι φίλοι του της ομάδας σε λίγο καιρό θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις αλλαγές που γίνονται σε όλα τα επίπεδα. Αρχής γενομένης από το γήπεδο. Νέο παρκέ, νέα αποδυτήρια, αλλά άπαντες σταθεροί στη φιλοσοφία του «τριφυλλιού» και στις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος εδώ και 108 χρόνια.

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων

Η Superfoods έρχεται να… κολλήσει δίπλα στον Παναθηναϊκό για να τον βοηθήσει να γίνει μεγαλύτερος. Κακά τα ψέματα όταν δύο κορυφαίοι αποφασίσουν να συνεργαστούν τότε μην την… πολυψάχνουμε τη δουλειά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και αυτό είναι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση και των δύο πλευρών.
Ο κορυφαίος της νέας 25ετίας
Άλλωστε, αν δεν κάνουμε λάθος, αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα οι 9 από τις 15 ομάδες έχουν προσχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση. Σε μια ανάλογη συνεργασία. Το «τριφύλλι», όπως και η Superfoods βεβαίως, μόνο… κερδισμένος βγαίνει από αυτήν την κίνηση. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, η σελίδα της οικονομίας έχει… γυρίσει και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods προσαρμόζεται σε αυτά για να μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος του «ταξιδιού» του. Προσαρμόζεται για να μπορέσει σε 25 χρόνια από τώρα να αναδειχθεί από την Ευρωλίγκα (και πάλι) η κορυφαία ομάδα της 25ετίας.

Στην κορυφή


Η διοίκηση της ομάδας αυτό το καλοκαίρι έχει βαλθεί να… τρελάνει κόσμο. Σε όλα τα επίπεδα. Και ας μην καταλαβαίνουν κάποιοι, αυτή τη στιγμή, πόσα πολλά σημαίνει αυτή η συνεργασία. Στο μέλλον θα φανούν όλα. Και τότε θα καταλάβουμε πως η σημερινή ανακοίνωση ήταν ίσης σημασίας με αυτές των Σίνγκλετον, Τζειμς, Μπουρούση, Ρίβερς, Καλάθη και του ρόστερ που έχει «χτιστεί» για να μπορέσει να φτάσει και πάλι εκεί που ανήκει. Στην κορυφή…

ΠΗΓΗ: leoforos.gr

Σύμβουλος στο νέο σχήμα ο Γιάννης Λιακόπουλος

Ο Γιάννης Λιακόπουλος της Superfoods θα αναλάβει ρόλο συμβούλου στο νέο σχήμα.

Η συμφωνία αφορά σε 63 κωδικούς προϊόντων, των οποίων η παραγωγή έως τώρα ήταν σε τριες διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Στόχος του joint venture είναι η παραγωγή να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα μας.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε: " Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οι κυβερνώντες και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές που στο στόχαστρό τους βάζουν μονομερώς το φάρμακο, για την περιστολή δαπανών.

Η επένδυση στη Superfoods, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Επιμένουμε να αναπτύσσουμε το όραμά μας στην Ελλάδα, να ενισχύουμε την εθνική οικονομία παρά το δυσχερές περιβάλλον, τη στιγμή που άλλες φαρμακευτικές επιλέγουν να αναζητήσουν ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες εκτός συνόρων".

Ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου της ΠΑΦΑΡΜ τόνισε: " Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η αποστολή μας θα μας καταστήσει τη Νο 1 επιλογή του τελικού καταναλωτή τόσο στην ελληνική αγορά, και γιατί όχι και του εξωτερικού".
Σπιρουλίνα, Ιπποφαές

Η Superfoods είναι η εταιρεία που έκανε γνωστή ευρώς στους Έλληνες το Ιπποφαές και τη Σπιρουλίνα, καθιέρωσε τα συμπληρώματα σε μορφή spray, ανέδειξε το ζεόλιθο, τον πράσινο καφέ, τις κάψουλες κανέλας, και δημιούργησε τα φυσικά συμπληρώματα Μαύρο Σκόρδο Extra™ και Β17™. Πρόσφατα λάνσαρε το γάλα γαϊδάρας σε κάψουλες ομορφιάς και υγείας. 


  • Η εξαγορά της εταιρείας Superfoods ανακοινώθηκε από τις οικογένειες Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ) και Γεωργίου Παπάζογλου (ΠΑΦΑΡΜ), στις 16 Μαρτίου 2016.


 
Top