Μια περίεργη οπή στο κτήριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου και δείχνει πυροβολισμό, σήμανε συναγερμό στις αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άγνωστοι πυροβόλησαν το κτήριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες αλλά και η πρεσβεία του Μεξικού και μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στον 4ο όροφο κάτω ακριβώς από το σημείο όπου βρίσκεται η σημαία της χώρας. 

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία και φυσικά να διαπιστώσει τι όπλο που χρησιμοποιήθηκε και αν αυτό παραπέμπει σε συγκεκριμένες οργανώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Κρατικής Aσφάλειας αργά το απόγευμα της Δευτέρας και δεύτερη τρύπα, πιθανότατα από σφαίρα, στο κτίριο. Η τρύπα αυτή εντοπίστηκε στην πρόσοψη του 3ου ορόφου του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας με είδη ένδυσης.

Η αστυνομία, όπως τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Δύο σενάρια εξετάζουν οι αρχές

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: Πρώτον άγνωστοι να ήθελαν να χτυπήσουν την πρεσβεία του Μεξικού όμως αστόχησαν και η σφαίρα καρφώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω στη τζαμαρία του κτηρίου. Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική ενώ αξίζει να τονισθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες στην πρεσβεία είχαν εισβάλλει μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». 

Το δεύτερο θέλει στόχος να ήταν τα γραφεία χρηματιστηριακή εταιρείας η οποία στεγάζεται στο ίδια κτήριο με την πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας από κάποιους που ήθελαν να στείλουν ένα «μήνυμα”»όμως το γεγονός ότι στον 5ο όροφο στεγάζεται η πρεσβεία «υποχρεώνει» τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν  όλα τα σενάρια. 
    
Την πρώτη τρύπα από τη σφαίρα εντόπισε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι υπάλληλος και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. 

«Μας είπαν ότι έγινε την Κυριακή το πρωί. Πέρασε ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα με κουκούλα. Πυροβόλησαν στον αέρα. Σήμερα το πρωί μια υπάλληλος της χρηματιστηριακής εταιρίας είδε την οπή στο παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία», ανέφερε η θυρωρός του κτιρίου που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό.


 
Top