Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» τα σπίτια στα Νότια Προάστια προέβη η αστυνομία, συλλαμβάνοντας τους τρεις δράστες επ' αυτοφόρω, στη Γλυφάδα.


Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών και έναν Τσέχο, ηλικίας 46 ετών. Οι τρεις ληστές είχαν παραβιάσει οικία στην περιοχή των νότιων προαστείων και όταν έγιναν αντιληπτοί προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Οι δράστες είχαν παραβιάσει με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο του σπιτιού και στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα, είδη ένδυσης, διαβατήρια και κλειδιά του σπιτιού. Όταν βγήκαν έξω τους περίμενε ο συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν πάνω τους τα κλοπιμαία. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων κλοπών, της απείθειας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες. Συγκεκριμένα βραδινές κυρίως ώρες, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες στα Νότια προάστια από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και με τη χρήση κλειδιών «πασπαρτού» ή διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές του Αλίμου, της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ. Ακολούθως, εξακριβώθηκε ότι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.


 
Top