Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, προχώρησε πριν λίγη ώρα ο Γιώργος Παγορόπουλος, συνήγορος του φυλακισμένου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Άμυνας Λεωνίδας Κοτσαλής κάνει λόγο για «λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας».



Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του 77χρονου πρώην πολιτικού, Γιάννη Παγορόπουλο, ο πελάτης του  δεν υπέστη καμία μορφής βιαιοπραγία από το βαρυποινίτη Βασίλη Στεφάνακο, ωστόσο, μίλησε για ένα επεισόδιο «από αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ των τροφίμων του σωφρονιστικού καταστημάτος». Οπως αναφέρει ο δικηγόρος του άλλοτε  ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του πελάτη του κι ενός άλλου κρατούμενου υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, όταν ο καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά, του ζήτησε να κλείσει το φως, καθώς δημιουργούσε μεγαλύτερη θερμότητα. Τα κοσμητικά επίθετα μεταξύ των δύο ανδρών δεν άργησαν να έρθουν, ενώ κάποια στιγμή ο κρατούμενος που ήρθε τετ α τετ με τον πρώην υπουργό τον απώθησε με τα χέρια του. Όλα όμως τελείωσαν εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Παγορόπουλος. 

« Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά το περιστατικό ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε συνεχώς. Ο Στεφανάκος από την πλευρά του τον φώναζε παλιόγρια και λαμόγιο»,  λένε στο protothema.gr πηγές από τον Κορυδαλλό.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Στεφανάκος που βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στο φερόμενο επεισόδιο με τον βίαιο ξυλοδαρμό και την μεταφορά του πρώην υπουργού στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, εξαιτίας των χτυπημάτων που του κατάφερε, μίλησε με τον δικηγόρο του Βασίλη Καπερνάρο, από τον οποίο ζήτησε να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας ''Εθνος'' που δημοσίευσε το επίμαχο ρεπορτάζ.

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει: «Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.

«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Πειθαρχικές έρευνες

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε να ρίχτει άπλετο φως στο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Έτσι διετάχθη η διενέργεια δύο πειθαρχικών προκαταρκτικές ερευνών. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σχετική αναφορά διαμαρτυρίας στο εποπτεύντα Εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για τις συνθήκες κράτησης, ενώ κατά τις ίδιες πήγες ποτέ δεν  έφτασε ενημέρωση στη ηγεσία του υπουργείου για ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του Έθνους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό με θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά  ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Μάλιστα όπως αναφέρει το «Έθνος», όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» του είπε και άρχισε να τον χτυπάει με βία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ''Εθνος'' Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν έκαναν κάτι για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό. Παρόντες στο χώρο που είχε μετατραπεί σε...ρινγκ ήταν γνωστός ποινικολόγος, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασθείς για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν σφοδρότατα.

 
Top