Στο απόλυτο θρίλερ των αγώνων, ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Σπύρος Γιαννιώτης από 23ος, αναδείχθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 36 του με φινάλε θρίλερ καθώς τερμάτισε σε ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Βίρτμαν!

ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Οι τίτλοι τέλους στην αθλητική καριέρα του Σπύρου Γιαννιώτη έπεσαν σήμερα με τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και κολυμβητή να αγωνίζεται στο μαραθώνιο της κολύμβησης στο Ρίο...

Ο συγκλονιστικός Σπύρος ήταν απίστευτος και με ένα εκπληκτικό φίνις στα τελευταία μέτρα ανέβηκε στο Ολυμπιακό βάθρο έστω κι αν έχασε το χρυσό για μια... χεριά και χρειάστηκε το φώτο φίνις και πάνω από μισή ώρα διαβουλεύσεων για να αναδειχθεί τελικά πρώτος Ολυμπιονίκης ο Ολλανδός Φέρυ Βίρτμαν! Ο Θεός ήταν μαζί του, όλοι οι Ελληνες ήταν μαζί του και ο Σπύρος σε ηλικία που άλλοι είναι στη ... σύνταξη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο, παρά το γεγονός ότι είχε τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο (1.52.59.8).

Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. Στα 5 χιλιόμετρα ήταν 22ος με 1,5 λεπτό διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα έδωσε όλα για όλα, για το μετάλλιο!

Με την κούρσα αυτή ο Σπύρος Γιαννιώτης αποχαιρετά στα 36 τον αθλητισμό και είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που έχει διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 στην Αθήνα που ήταν 5ος και 7ος. Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.

Έχει συλλογή μεταλλίων από πολλές άλλες διοργανώσεις ενώ έχει ανακυρηχθεί και αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου

 
Top