Ποικιλία νέων οχημάτων διαθέτουν πλέον τα σώματα ασφαλείας. Τα παμπάλαια Citroen Xsara με εκατομμύρια χιλιομέτρων στα κοντέρ τους αντικαθίστανται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς με νέα αυτοκίνητα, που σαφώς είναι πιο ασφαλή, πιο γρήγορα, με χαμηλότερη κατανάλωση και φυσικά χαμηλότερος εκπεμπόμενους ρύπους.




ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Πιο πρόσφατη απόκτηση αυτή της Αττικής Οδού η διαχειρίστρια εταιρεία της οποίας προμήθευσε την τροχαία του αυτοκινητόδρομου με νέα περιπολικά, αντικαθιστώντας τα Skoda Octavia με Peugeot 308. Μάλιστα επέλεξαν τον diesel 1600άρη BLUEHDi κινητήρα απόδοσης 120 αλόγων. Το γαλλικό μοντέλο με το συγκεκριμένο κινητήρα, αναπτύσσει ταχύτητα που πλησιάζει τα 200 km/h, με κατανάλωση που η εργοστασιακή της τιμή ορίζεται στα 3.1lt/100 km.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ανάμεσα στα υποψήφια μοντέλα ήταν το νέο Octavia, το οποίο απορρίφθηκε λόγω τις προηγούμενης ρευστής κατάστασης με την εκπροσώπηση στη χώρα μας (πλέον λύθηκε με την εκπροσώπηση της Kosmocar AE), αλλά και το Volvo V40. Μάλιστα το Σουηδικό μοντέλο, πέρα από τις επιδόσεις την οικονομία κλπ, προκρίθηκε στον… τελικό και λόγο του ότι ήταν ιδιαίτερα ασφαλές για τους επιβάτες του, ενώ θα ήταν και συμβολική η κίνηση ως «το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί (σύμφωνα με τον Euro NCAP στον ασφαλέστερο αυτοκινητόδρομο της χώρας».

Το V40 τελικά απορρίφθηκε σε σχέση με το 308, με τη λογική ότι δεν θα μπορούσε η Τροχαία να έχει στη διάθεσή της ένα αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, έστω κι αν αυτό δε θα το αγόραζε το κράτος αλλά η ιδιωτική εταιρεία.

Πρόσφατα η Ελληνική αστυνομία προμηθεύτηκε με 226 αυτοκίνητα Suzuki S-Cross, τα οποία εφοδιάζονται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 DDiS, απόδοσης 120 ίππων, με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης, σύστημα auto Start-Stop για επιπλέον οικονομία και βέβαια τον απαραίτητο επιπλέον ειδικό αστυνομικό εξοπλισμό.

Την τελευταία τριετία η ΕΛΑΣ έχει προμηθευτεί με Citroen Picasso, Citroen C4, Hyundai i30 και για πρώτη φορά με pickup για την περιφερειακών διευθύνσεων, με Nissan Navara.
Τέλος και το λιμενικό έχει ενισχυθεί πρόσφατα με Nissan Qashqai.

Σημειώστε πως η ΕΛΑΣ διαθέτει και περιπολικά με… πολιτική περιβολή, όπως VW Passat, Skoda Octavia κα τα οποία διαθέτουν και το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και άλλα στοιχεία, όπως αν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες (τέλη κυκλοφορίας κλπ).

 
Top