Θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να αρπάξουν το όπλο του και τα κλειδιά του και να αποπειραθούν να δραπετεύσουν.
Έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο δεν έμειναν άπραγοι, αλλά ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν αυτή του φρουρού, με αποτέλεσμα να γίνουν πρωτοσέλιδο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις φυλακές Parker County του Τέξας. Οκτώ κρατούμενοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σε μια αίθουσα και… «σκότωναν» τον χρόνο τους, ενώ έξω από αυτή, ο φρουρός παρακολουθούσε τις κινήσεις τους. Κάποια στιγμή, οι κρατούμενοι τον είδαν να σωριάζεται στο έδαφος και να μένει ακίνητος.


Δεν το σκέφτηκαν για παραπάνω από κάποια δευτερόλεπτα, παρότι γνώριζαν πολύ καλά ότι ενδεχόμενη απόπειρα εξόδου τους από τη συγκεκριμένη αίθουσα ίσως οδηγούσε τους άλλους φρουρούς στο συμπέρασμα ότι προσπαθούν να αποδράσουν με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Όπως γράφει η Metro, χάρη στην απόφασή τους να αψηφήσουν τους κινδύνους, σώθηκε η ζωή του φύλακα. Οι κρατούμενοι κάλεσαν σε βοήθεια και στον φρουρό έγιναν τεχνητές αναπνοές που αποδείχθηκαν σωτήριες.


 
Top