Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκιά όπου είναι σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, η κρατική τουρκική τηλεόραση έκλεισε, ενώ πριν από λίγο ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα «για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθύν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Με ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημοσίευσαν τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο τουρκικός στρατός ανέφερε πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις της χώρας θα συνεχιστούν και πως το κράτος δικαίου παραμένει προτεραιότητα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού


Επίσης, άρματα μάχης βρίσκονται στους δρόμους της Άγκυρας καθώς και στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχουν διακοπεί οι πτήσεις, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Όλα αυτά ενώ νωρίτερα ακούγονταν πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει τώρα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ασφαλής και βρίσκεται για διακοπές στην Αλικαρνασσό.

Τανκς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης





 
Top