Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία της Κερασούντας στην Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα επτά. Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70, μετέφερε ανώτερους Τούρκους αξιωματικούς.


Ο δήμαρχος της Κερασούντας αναφέρθηκε σε έξι νεκρούς. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς ταγματάρχες, τις συζύγους τους και δύο παιδιά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο διοικητής της χωροφυλακής της περιφέρειας, ταξίαρχος Μουσταφά Ντογρού, ένας συνταγματάρχης, δύο ταγματάρχες και προσωπικό της χωροφυλακής. 

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τέσσερις σύζυγοι στρατιωτικών αξιωματικών και τρία παιδιά, καθώς το ελικόπτερο μετέφερε τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη γιορτή του Ραμαζανιού.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες από τη συντριβή του ελικοπτέρου και είπε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω κακοκαιρίας.

Στο σημείο της συντριβής σπεύδει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουρετίν Τσανικλί.

ΠΗΓΗ: in.gr
 
Top